loading
close
SON DAKİKALAR

Karşılıksız Aşk

Şebnem Nur
Tarih: 02.10.2022
Köşe: Psikolog'dan denemeler
Kaynak: wwww.istanbulgercegi.com

Şebnem Nur; Ne kıymetli bir şanstır aşkınıza karşılık bulabilmek. Düşünsenize; siz birinden hoşlanıyorsunuz ve o kişi de sizden! Sihirli, tılsımlı gibi bir şey! Ama bu tılsımı pek çok kişi yaşayabiliyor ki, “sevgililik” diye bir müessese halen mevcut.

Gördüğüm an vurulmuştum…
Yıllardır arayıp da bulamadığım;
Tarif etmeye kelimelerin kifâyetsiz kaldığı;
O kaş, o göz, o yüz, o vücut…
Tam da karşımdaydı işte.
Huzura ermiş, hidayet bulmuştum.
İşte hayatımın aşkı dedim kendime.
Ama bir de ona sormalıydı:
Bizden olur muydu?

Ne kıymetli bir şanstır aşkınıza karşılık bulabilmek. Düşünsenize; siz birinden hoşlanıyorsunuz ve o kişi de sizden! Sihirli, tılsımlı gibi bir şey! Ama bu tılsımı pek çok kişi yaşayabiliyor ki, “sevgililik” diye bir müessese halen mevcut.

Kimi zaman da böyle bir tılsımdan yana şansımız yaver gitmez.

Kısmetinizde “Figa Tılsımı “düşer…

Yahu dersiniz, seviyorum işte. Ona aşığım, onu çok seviyorum. Ne güzel, ne yumuşak, ne sadık bir aşk vaat ediyorum ona. Neden beni sevmiyor, istemiyor. Aşkıma neden karşılık vermiyor?

-Öncelikle bu reddedilişi takıntı hale getirmeyin. Tekrar tekrar böyle bir niyetle onun karşısına çıkmayın. Olabildiğince az temas kurun, mümkünse hiç kurmayın. Sosyal medya takibi ve telefon numarası da olmasın.

-Nispet, inat durumlarına girmeyin. Zaten size, istemediğini söylüyor. Hiçbir geçmişiniz olmayan birine neyin inadını / nispetini yapacaksınız?

-Karalar bağlamayın. Beni kimse sevmiyor, istemiyor, yalnız öleceğim, tohuma kaçacağım… Dünyanın sonu değil, kaderinizi tayin edemez böyle bir durum.

-Radikal değişimlere girmeyin. Platin sarısı saçlar, estetik müdahaleler, bir ayda 10 kg vermeye çalışmak… Pişman etmeye çalışmayın anlayacağınız.

Elbette, âşık olduğu / hoşlandığı kimse tarafından beğenilmemenin sevecen bir yanı yok. Özgüven zedeleyici, acaba neden dedirtici bir durum. Bir ihtimal bunu size de açıklayabilir. Ama özellikle ergenlik veya genç yetişkinlik dönemindeyseniz, bunları duymak daha da yaralayıcı olabilir.

Hakaretâmiz söylemler, yüzünüz yahut vücudunuzla dalga geçmeler, çeşitli saldırganca aşağılamalara da maruz kalabilirsiniz.

Bu sebeple de; duygusal yakınlık kurmak istediğiniz bir kimseye, kendinizin kırılmayacak bir üslûp takınarak da yaklaşmanız ihtimal dahilinde olmalıdır.

Bununla birlikte, yetiştiriliş tarzı, insanlara olan saygısı da “reddedici  üslubunun” nasıl olacağını belirleyen bir faktör olacaktır.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları