loading
close
SON DAKİKALAR

Sesim geliyor mu?

Şebnem Nur
Tarih: 06.10.2019
Köşe: Psikolog'dan denemeler
Kaynak: Vişne Haber Ajansı

Şebnem Nur: Aranızı ‘iyi’ ve ‘sıcak’ tutmak için; içinizden gelen, doğal ve sürdürebileceğiniz şeyler yapın.

İşinde çok yoruluyor, biliyorum... Ama, kapıdan içeri “merhaba” diye girdikten sonra, Bir tek “yemek hazır mı?” diye sorduğunda sesini duyuyoruz bir daha... Ya televizyonda maçta, ya bilgisayar başında. Bazen, konuşmanın başını ‘dinleyebiliyor’ sadece. Sonlara doğru aklı gene düşüncelerde. Bağırsam da bir artık, fısıldasam da! Bu adam beni duymuyor!!!

Birkaç yılı ‘aşabilmiş’ birliktelikler güzeldir. Nice 3, 5, 10, 20 yıllara diye kutlamalar yapıp fotoğraf paylaşmak da. Belli bir düzene oturmuştur birlikteliğiniz. Artık neredeyse her şey rutine bağlanmıştır. Ama ne yazık ki bir o kadar da ‘monotonlaşmaya’ yatkındır.

İçinde bulunduğunuz düzene alışmış olduğunuzdan dolayı; kimi hayat koşuşturmacaları da işin içine girdiği için, böyle sürdürmeye yatkın da olabiliyoruz çoğu zaman.

Hele de çocukların; ana- ilk- orta- lise diye giden okul yılları da katıldıysa işin içine, iki yabancıya da dönüşsek; pek de sorun etmeyiz.

Ama bir hoşnutsuzluk hâli de bırakmaz peşinizi. Bir zamanlar sevgilinizdi bu adam. Evlilik hayatında da eşiniz. Peki ya şimdi neyiniz? Uzaktan(!) eşiniz mi?

Böyle bir durumda; her akşam eve geliyor olması ve yanınızda uyuması ‘eski günlerinizi’ hatırlatmaya yetmiyorsa; profesyonel bir yardım almayı da düşünebilirsiniz.

Ev dışı monotonluğu değiştirmekle işe başlayabilirsiniz. Hafta sonu alışverişlerini farklı bir avmde yapmak gibi.
 
Bu yaz da aynı otele, yazlığa, tatil köyüne gitmeyin. Ya da tatile çıkmaya çalışın. Mümkünse baş başa.
 
Baş başa geçireceğiniz zamanlarınız olsun. Bir akşam da çocuklar bir yakınınızın evinde kalsın.
 
Evin içindeki mobilyaların ve yatağınızın konumunu değiştirin. Onu tekli koltukta oturtmayın. Yatak odanızın güzel kokmasını sağlayın.
 
Uğraşıları konusunda bilgi sahibi olun. Böylelikle zaman zaman sizinle de tartışıp, fikirler danışabilir.
 
İnatlaşmayın, konuşmak için onun konuşmasını beklemeyin.
 
Aranızı ‘iyi’ ve ‘sıcak’ tutmak için; içinizden gelen, doğal ve sürdürebileceğiniz şeyler yapın. Yaptıklarınızı; zorunluluk, külfet ya da angarya olarak görmeyin.
 
Aranızdaki ilişkinin karı- koca ilişkisi olduğunu unutmayın. O sizin, aynı evi paylaştığınız ‘arkadaşınız’ değil. Aynı haneyi paylaşıyor oluşunuz, ortada çocukların olması ve her akşam eve geliyor oluşu; her şeyin böyle sürüp gideceği anlamına gelmez. 
 
Belli etmeseler de erkekler ilgiyi severler.
 
Ne yazık ki zaman zaman, evlerinde bulamadıkları ilgiyi dışarıda arayabilirler.

 

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları