loading
close
SON DAKİKALAR

Zengin Koca

Şebnem Nur
Tarih: 30.05.2021
Köşe: Psikolog'dan denemeler
Kaynak: istanbulgercegi.com

Şebnem Nur; Kimi kadınlar için evlilik demek; zengin kocayla evlilik demektir. Özellikle araştırır, uğraşır, bulur, yanaşır, nikahlanır. Hatta bunu dile getirenler dahi vardır: “Seninle nikahlanamadım ama bak gör, senden daha zenginiyle nikahlanacağım.”

Şans eseri dahil olduğum kalantor bir tatilde tanıdım onu.
Yüz metre öteden, mal varlığının şıngırtısı yansıyordu üstünden.
Bu parıldamadan sebep de tipini pek iyi seçemedim doğrusu.
Ama boyu benden kısa, yüzü de hafif toplucaydı.
Orta yaşa yaklaşmış olmasına rağmen şansıma, yalnız ve bekardı.
Öncesinde de evlilik hayatı olmamış; çocuksuz ve çöpsüz bir üzüm...
Tanınmış bir markanın aile ortaklarından biriydi.
Sonradan görme değil, aileden zenginliği vardı, ırgat dedesini saymazsak.
Kırk takla atıp onu tavlamaya çalışmadım.
Her şey hızlıca gelişiverdi.
Rüya gibi bir düğünle, birden statü atlayıverdim!..

Doktor, mühendis, iş adamı zengin bir kocaya varmak. Bir eli yağda, bir eli balda. Çamaşır, bulaşık, ütü derdi yok. Tencereyi nasıl kaynatacağım derdi yok. Çocuklar bakıcıya, elde limitsiz kredi kartları, saçlar platin sarısı. Ah o D color Vs1 tek taşın nohut kadar büyüklüğü...

Sırtım yere gelir mi artık!? Boşansam da bir çuval nafaka, hem çocuktan sebep de nafaka! Sabah dokuz akşam altı çalışayım, dirsek çürüteyim, kariyer planlayayım, kapılar aşındırayım derdine son.

Kimi kadınlar için evlilik demek; zengin kocayla evlilik demektir. Özellikle araştırır, uğraşır, bulur, yanaşır, nikahlanır. Hatta bunu dile getirenler dahi vardır: “ Seninle nikahlanamadım ama bak gör, senden daha zenginiyle nikahlanacağım.”

Hayatta statü elde etmenin yolu onlar için budur. Adama âşık olup olmadığına bakmaz, hatta kimi zaman adamın âşık olunacak bir tip olup olmadığına dahi bakmaz.

Adam da aptal değildir elbette! Aynaya bakarken, serveti yüzüne gölge etmiyor ne de olsa! Bir kadının onda ‘neyine’ geldiğini de iyi bilir. Buna göre de seçici olmalıdır elbette. Kendine iyi bakmış, yaşını göstermeyen, formunda bir kadın...

Aileler de karışır bazen bu duruma. Servet avcısı olarak görülme potansiyeliniz vardır kimi zaman. Yerleşmiş bazı tuhaf alışkanlıkları, ritüelleri, gelenekleri dahi olabilir. Servetlerinden sebep, kendilerini diğer insanlardan farklı konumlara koymaları da gayet olasıdır. Yeni tanıştıkları insanlara olan konuşma tarzlarından, bunu anlayabilirsiniz.

Ailesi sizi pek hırpalamıyorsa- ki bu durum, maddi gücüne bakmaksızın diğer evliliklerde de görülür. Sonuçta, kıt kanaat sizi geçindirecek bir kocanın ailesinden saçmalıklar görüp, mutfağa gidip kendinizi sakinleştirmek için pirinç ayıklayacağınıza, o lafları zengin kocanızın ailesinden yiyip; açık kredi kartıyla alışverişe çıkmak daha katlanılabilir bir durumdur- bir de; sadece servetinden sebep birlikte olmadıysanız, ona bir de âşıksanız, daha stressiz de bir hayatınız olacaktır elbette. 

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları