loading
close
SON DAKİKALAR

'YPG, Menbic'e yığınak yapıyor'

'YPG, Menbic'e yığınak yapıyor'
Tarih: 29.08.2016 - 10:22
Kategori: Dünya

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Fırat Kalkanı Operasyonu devam ediyor. Reuters, YPG'nin Menbic'e silah ve militan sevkiyatına başladığını yazdı.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Fırat Kalkanı Operasyonu devam ediyor. Reuters, YPG'nin Menbic'e silah ve militan sevkiyatına başladığını yazdı. Sınırın Türkiye tarafında hendek kazıldığı bildirilirken, zırhlı araçların bir kez daha Suriye'ye geçiş yaptığı görüldü.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Fırat Kalkanı Operasyonu devam ederken, uluslararası basın kuruluşu Reuters bölgeden önemli bir son dakika haberi geçti.

Özgür Suriye Ordusu çatısı altında savaşan gruplardan Sultan Murat Tugayı'nın lideri Ahmet Osman'ın, "birkaç gün içinde alacağız" dediği Menbic'te YPG'nin 'yığınak' yaptığı bildirildi.

Reuters, YPG'nin Menbic'e silah ve militan sevkiyatına başladığını yazdı.

SINIRDA BU SABAH: HENDEK KAZILIYOR

Gaziantep'in Karkamış ilçesindeki sınır hattında bazı noktalarda iş makineleriyle hendek kazılıyor.

Fırat Kalkanı harekatının 6'ncı gününde Halep'e bağlı Cerablus kenti sınırında bulunan Karkamış ilçesinde sınır güvenliği arttırılıyor. Sabah saatlerinde Cerablus'un batısında açılan geçitten zırhlı birlikleri Suriye 'ye sevk edilirken, sınır hattındaki bazı noktalarda ise iş makineleri tarafından hendek kazıldığı görüldü.

Cerablus sınırında bulunan Karkamış'ta ise şu an itibariyle sessizlik hakim.

BAŞBAKANLIK'TAN AÇIKLAMA: SİVİLLER HEDEF ALINMADI

Başbakanlık, Cerablus'ta devam eden Fırat Kalkanı operasyonuna ilişkin yaptığı açıklamada yaptı. Açıklamada, Cerablus'ta ÖSO'nun güney ve batı yönlerinde ilerleyişinin devam ettiğini açıklanırken, Cerablus'ta 10, Rai'de 3 köyün ÖSO'nun denetimine geçtiği vurgulandı. Sivillerin hedef alındığı iddialar ise sözkonusu açıklama ile yalanlandı.

Cumhuriyet


ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları