loading
close
SON DAKİKALAR

ABD Başkanı Joe Biden; İran ve onun vekillerinden gelen tehditlere karşı İsrail'in güvenliğine olan bağlılığımız tamdır!

ABD Başkanı Joe Biden; İran ve onun vekillerinden gelen tehditlere karşı İsrail'in güvenliğine olan bağlılığımız tamdır!
Tarih: 14.04.2024 - 08:51
Kategori: Dünya

ABD Başkanı Joe Biden, İran-İsrail gerginliği nedeniyle tatilini kesip ulusal güvenlik ekibiyle toplandı.

ABD Başkanı Joe Biden;

"İran'ın İsrail'e yönelik saldırılarıyla ilgili güncel bilgi almak için ulusal güvenlik ekibimle az önce görüştüm. İran ve onun vekillerinden gelen tehditlere karşı İsrail'in güvenliğine olan bağlılığımız tamdır.

İran'ın saldırılarını mümkün olan en güçlü şekilde kınıyorum ve Amerika'nın İsrail'in güvenliğine olan kararlılığını bir kez daha teyit ediyorum." dedi.

Joe Biden'ın İran'ın İsrail'e yönelik saldırılarına ilişkin yaptığı açıklamanın tamamı:

"İRAN'IN İSRAİL DEVLETİNE YÖNELİK SALDIRILARI

Bugün erken saatlerde İran ve onun Yemen, Suriye ve Irak'ta faaliyet gösteren vekilleri, İsrail'deki askeri tesislere benzeri görülmemiş bir hava saldırısı başlattı. Bu saldırıları en güçlü şekilde kınıyorum.

Benim talimatım doğrultusunda ABD ordusu, İsrail'in savunmasını desteklemek amacıyla geçtiğimiz hafta boyunca uçakları ve balistik füze savunma destroyerlerini bölgeye taşıdı. Bu konuşlandırmalar ve olağanüstü becerilerimiz sayesinde

Askerlerimiz olarak İsrail'in gelen insansız hava araçlarının ve füzelerin neredeyse tamamını düşürmesine yardım ettik.

Amerika'nın İsrail'in güvenliğine olan katı bağlılığını yeniden teyit etmek için az önce Başbakan Netanyahu ile görüştüm. Ona, İsrail'in benzeri görülmemiş saldırılara karşı savunma ve onları yenme konusunda dikkate değer bir kapasite gösterdiğini, düşmanlarına İsrail'in güvenliğini etkili bir şekilde tehdit edemeyeceklerine dair açık bir mesaj gönderdiğini söyledim.

Yarın, İran'ın küstah saldırısına birleşik bir diplomatik tepkiyi koordine etmek için G7 lider dostlarımı bir araya getireceğim. Ekibim bölgedeki mevkidaşlarıyla temas kuracak. İsrail'in liderleriyle yakın temas halinde kalacağız. Bugün güçlerimize ve tesislerimize yönelik bir saldırı görmemiş olsak da, her türlü tehdide karşı tetikte olacağız ve halkımızı korumak için gerekli tüm tedbirleri almaktan çekinmeyeceğiz."

 

Kaynak : wwww.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları