loading
close
SON DAKİKALAR

AFAD Başkanlığına Fuat Oktay atandı

AFAD Başkanlığına Fuat Oktay atandı
Tarih: 12.02.2012 - 00:42
Kategori: Gündem

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanlığına Fuat Oktay'ın atandığı bildirildi

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığından yapılan açıklamada, son olarak Türk Hava Yolları Teknik A.Ş. Genel Müdür Yardımcılığını yürüten Oktay’ın AFAD Başkanlığına atandığı belirtildi.

Açıklamada, Oktay’ın 1964 yılında Yozgat-Çekerek’te dünyaya geldiği, lisans eğitimini işletme alanında Türkiye’de, yüksek lisans ve doktorasını ABD’de tamamladığı, işletme mastırının yanı sıra imalat mühendisliği alanında yüksek lisans, endüstri mühendisliği alanında doktora yaptığı belirtildi. Havacılık ve otomotiv endüstrisi alanlarında uzmanlaşan Oktay’ın ABD ve Türkiye’deki üniversitelerde dersler verdiği, 2000’li yılların başında Türkiye’de yaşanan ekonomik krizde işletmeler bazında kriz yönetimi alanında uzmanlaştığı ifade edildi.

Beykent Üniversitesinde Dekan Yardımcılığı ve İşletme Bölüm Başkanlığı da yapan Fuat Oktay’ın Türk Hava Yolları Teknik A.Ş.’de Stratejik Planlama ve İş Geliştirme, Satış ve Pazarlama, Üretim Planlaması ve Bilgi Teknolojilerinden sorumlu Genel Müdür Yardımcılığı görevini yürüttüğü kaydedildi.

Oktay’ın, son 3 yıl içinde THY Teknik A.Ş. bünyesinde bakım-onarım, tasarım ve imalat alanlarında 5 ayrı ortak girişim projesini hayata geçirdiği, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu’nda; Türk-İngiliz, Türk-Alman ve Türk-İspanyol İş Konseyleri Yürütme Kurulu üyeliklerinde bulunduğu belirtildi.

12 Haziran’daki genel seçimler için, 9 Mart 2011 tarihinde Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığından istifa eden Mehmet Ersoy’dan boşalan başkanlık görevini vekaleten Ejder Kaya yürütüyordu.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları