loading
close
SON DAKİKALAR

Adalet Yürüyüşü, Kılıçdaroğlu’ndan özel fotoğraflarla kitap oldu

Adalet Yürüyüşü, Kılıçdaroğlu’ndan özel fotoğraflarla kitap oldu
Tarih: 21.08.2017 - 16:08
Kategori: Gündem

Hürriyet gazetesi foto muhabiri Selahattin Sönmez, tamamını takip ettiği yürüyüşün görsel hikayesini kitap haline getirdi

Hürriyet foto muhabiri Selahattin Sönmez’in Adalet Yürüyüşü boyunca çektiği fotoğraflar CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun önsözünü yazdığı “Adaleti Yolda Arayanlar” kitabıyla okuyucuyla buluşuyor.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ‘Adalet Yürüyüşü’nün öyküsü fotoğraf albümünde bir araya geldi. Hürriyet foto muhabiri Selahattin Sönmez’in 25 gün boyunca adım adım izlediği yürüyüşte objektifine takılan ve gazetelere yansımayan çok özel fotoğraflar ve yürüyüşe katılarak destek veren isimlerin kaleminden çıkan yazılar, Kılıçdaroğlu’nun önsözüyle “Adaleti Yolda Arayanlar” kitabıyla okuyucuyla buluşuyor.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu’nun ‘casusluk’ iddiasıyla 25 yıl hapis cezasına çarptırılması ve tutuklanmasının ardından 15 Haziran’da Ankara’daki Güvenpark’tan başlattığı yürüyüşün en yakın tanıklarından biri de ilk günden itibaren ‘yolda düzüleceğine inandığı’ kervanın bir parçası olan Hürriyet gazetesi foto muhabiri Selahattin Sönmez’di.

T24’ten Gonca Tokyol’un haberi‘ne göre 432 kilometrelik yol boyunca yaklaşık 50 bin kare fotoğraf çeken deneyimli foto muhabir, yürüyüşün sona ermesinin ardından 25 günlük tanıklığını 209 kareyle bir kitaba dönüştürdü.

Yürüyüşün başından sonuna bir parçası olanlar için geride kalan kilometrelerin görsel bir günlüğü olan kitap, aynı zamanda da bu deneyimi yerinde yaşayamamış, atılan her bir adım için evinde heyecanlanmış, yürüyüş yakınına geldiğinde işten 2 saat izin alıp da desteğe koşmuş, yol üzerinde yürüyüşçülere soğuk su dağıtmış, Maltepe’deki buluşmaya tanıklık edebilmek için günler öncesinden planlarını yapmış olan milyonlarca kişiye de bu deneyime daha yakından tanık olma fırsatı sunuyor.

Ön sözünü Kılıçdaroğlu’nun yazdığı ve Doğan Kitap tarafından basılan kitaba, Adalet Yürüyüşü’ne katılan eski CHP Genel Başkanı, gazeteci Altan Öymen, T24 yazarı Hasan Cemal, Cumhuriyet gazetesi köşe yazarı, sosyolog Emre Kongar, Saadet Partisi, Has Parti ve MazlumDER’in kuruculuğunu yapan Prof. Dr. Cihangir İslam, ilahiyatçı, yazar İhsan Eliaçık, Sosyalist Enternasyonel Başkan Yardımcısı Umut Oran, şarkıcı Melike Demirağ, oyuncular Gülriz Sururi, İlyas Salman, Mustafa Alabora ve Orhan Aydın, gazeteciler Deniz Zeyrek, Melis Alphan, Ömer Topsakal, Rifat Başaran, Uğur Dündar, Yalçın Bayer ve Şükrü Küçükşahin de yazılarıyla katkı koydu.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları