loading
close
SON DAKİKALAR

Akhisarspor, Fenerbahçeyi 3-2 yendi

Akhisarspor, Fenerbahçeyi 3-2 yendi
Tarih: 04.03.2018 - 23:52
Kategori: Spor

Süper Lig'de 24. hafta maçında Fenerbahçe sahasında Akhisarspor ile karşılaştı ve 3-2 yenildi.

Spor Toto Süper Lig'de şampiyonluk şansını sürdürmek için mutlak kazanmak zorundaki Fenerbahçe, Teleset Mobilya Akhisarspor karşısında şok bir yenilgi aldı. Serginho ve Seleznyov'un golleriyle konuk ekip 2-0 öne geçti. İlk yarı bu skorla sona ererken; 57'de Giuliano'nun golü farkı 1'e indirdi. Larsson 2 dakika sonra skoru 3-1 yaptı. Aatif'in 67'inci dakikadaki golü maçı skorunu belirledi, Fenerbahçe: 2 - Teleset Mobilya Akhisarspor: 3
Zirve takipçilerinden Fenerbahçe, Teleset Mobilya karşısında 3-2 yenilmekten kurtulamadı, şampiyonluk yolunda ağır yara aldı. Mutlak 3 puan parolasıyla maça çıkan Fenerbahçe, Serginho ve Seleznyov'un golleriyle 2-0 geri düştü. İlk yarı bu skorla sona ererken; 57'de Giuliano'nun golü farkı 1'e indirdi. Larsson 2 dakika sonra skoru 3-1 yaptı. Aatif'in 67'inci dakikadaki golü maçı skorunu belirledi Fenerbahçe: 2 - Teleset Mobilya Akhisarspor: 3

14. dakikada Serginho'nun golüyle 1-0 geri düştü. 35'te Seleznyov'un golü farkı 2'ye çıkardı ve Teleset Mobilya Akhisarspor soyunma odasına 2-0 önde gitti.
Fenerbahçe ikinci yarıya Isla-Aatif değişikliğiyle başlarken; 57'de Giuliano'nun golüyle fark 1'e indi. Ancak 2. dakika sonra bu kez Larsson sahneye çıktı ve Akhisarspor'u 3-1 öne geçirdi.

Sonradan oyuna giren Aatif, 67'de farkı 1'e indirse de kalan dakikalarda iki takımın da çabası sonuç vermedi ve Teleset Mobilya Akhisarspor sahadan 3-2 galip ayrıldı.
Bu sonucun ardından Fenerbahçe 44 puanda kaldı ve lider Galatasaray ile averajla ikinci sıradaki Başakşehir arasındaki puan farkı 6'ya çıktı.

Üst üste 4. maçını da kazanan Teleset Mobilya Aksiharspor ise puannı 33'e çıkardı.

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, hafta için Beşiktaş ile Ziraat Türkiye Kupası'ndaki maça göre 6 değişikliğe gitti. Derbide ilk 11'de oynayan ve kırmızı kart gören Volkan Demirel ile Alper Potuk kadroda yer almazken, Şener Özbayraklı, Aatıf Chahechouhe, Mehmet Ekici ve Roberto Soldado yedek kulübesinde oturdu.


Bu isimlerin yerine Carlos Kameni, Mauricio Isla, Mathieu Valbuena, Nabil Dirar, Giuliano ve Jose Fernandao ilk 11'de sahaya çıktı. Valbuena, iki maç sonra ilk 11'de forma şansı buldu. Valbuena, Kadıköy'de oynanan son 3 lig maçında da ilk 11'de sahaya çıktı. Formasını Valbeuna'ya kaptıran Chahechouhe ise 5 resmi maç sonra yedek kulübesinde oturdu.

MAÇTAN DAKİKALAR

GOL: 14' Sol kanattan Ömer Bayram'ın kullandığı serbest vuruşta ön direğe hareketlenen Serginho, kafa vuruşuyla meşin yuvarlağı ağlara gönderdi: 0-1.
17. dakikada Dirar'ın ceza sahası dışından şutunda, top yandan auta çıktı.
GOL: 35' Teleset Mobilya Akhisarspor, farkı 2'ye çıkardı. Sol kanatta aldığı topla ceza sahasına girerek son çizgiye inen Muğdat Çelik, topu penaltı noktası civarında uygun durumda bulunan Seleznov'a çıkardı. Ukraynalı oyuncunun bekletmeden vuruşunda, meşin yuvarlak kaleci Kameni'nin müdahalesine rağmen filelere gitti: 0-2.
38. dakikada Giuliano ile verkaça giren Hasan Ali Kaldırım, ceza sahası içi sol çaprazında kaleciyle karşı karşıya kaldı. Hasan Ali'nin vuruşunda meşin yuvarlak Lukac'tan döndü. Pozisyonun devamında Teleset Mobilya Akhisarspor savunması tehlikeyi uzaklaştırdı.
45+1. dakikada Muğdat Çelik'in yaklaşık 30 metreden sert şutunda, kaleci Kameni sağına gelen topu kornere çeldi.
Mücadelenin ilk yarısı Teleset Mobilya Akhisarspor'un 2-0'lık üstünlüğüyle sona erdi.
2. YARI
GOL: 57' Hasan Ali Kaldırım'ın sol kanattan ceza alanına gönderdiği ortaya Nabil Dirar indirdi, topu iyi takip eden Giuliano'nun, altıpas içinde yaptığı kafa vuruşunda meşin yuvarlak Milan Lukac'ın yanından ağlarla buluştu.

GOL: 59' Eray'ın sağ kanattan altıpas sol ön çizgisi yakınına ortasına iyi yükselen Daniel Larsson, kafayı vurdu ve meşin yuvarlağı Carlos Kameni'nin solundan ağlarla buluşturdu.

GOL: 67' Sol kanattan kullanılan taç atışını Mehmet Topal indirdi. Hasan Ali'nin ceza yayı yakınına bıraktığı topu 2. yarı oyuna giren Aatif Chahechouhe bekletmeden şutunu çekti ve top sağ köşeden ağlarla buluştu.

78' Soldado'nun cezasahası sol içinde topu kafayla arka direğe indirdi. Mehmet Topal, meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu; ancak hakem ofsayt kararı verdi.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları