Yazar Emrah Serbes, Aydın-İzmir otoyolunda bir baba-kızın öldüğü trafik kazasına karıştığını itiraf ederek, teslim oldu. Hakim karşısına çıkan Serbes, tutuklandı.
Behzat Ç.'nin senaristi yazar Emrah Serbes, 22 Eylül tarihinde Aydın-İzmir otoyolunda meydana gelen ve bir baba-kızın yaşamını yitirdiği trafik kazasını kendisinin yaptığını belirterek itirafta bulundu.
Sosyal medya hesabı üzerinden kazanın detaylarını paylaşan Serbes, şu an kaza nedeniyle cezevinde olan Kenan Doğru'nun değil kendisinin aracı kullandığını itiraf etti.
İtirafının ardından İzmir'in Torbalı Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvuran Serbes, tutuklanması talebiyle Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi. Hakim karşısına çıkan Serbes, tutuklandı.
'Ömür boyu bu vicdan azabıyla yaşayacağım'
Tutuklanan Serbes, gazetecilere "Hiçbir şey bir genç kızın hayatı etmez. Yere batsın Emrah Serbes. Sonunda T yok bundan sonra benim sonumda da hiçbir şey yok. Ömür boyu bu vicdan azabıyla yaşayacağım. Çok özür dilerim herkesten. Keşke ben ölseydim" açıklamasında bulundu.
İşte Serbes'in o açıklaması:
"22.09.2017 tarihinde İzmir – Aydın otobanında meydana gelen kazanın sorumlusu benim. Bu kazada aynı aileden bir baba-kız hayatını kaybetti, anne ise yoğun bakımda. Ölen genç kız, bir çocuk, 16 yaşında. Hiçbir şey bir genç kızın hayatından daha değerli değildir. Bir rampanın ardından birden önümüze çıkan araca çarpmamak için elimden gelen bütün çabayı sarf ettim. Kaygan zemin nedeniyle yavaşlayamadığımdan direksiyonu bariyerlere kırdım ama çarpışmanın önüne geçemedim. Bariyerleri aşarak 3-4 takla attık ve sonunda demir tellere takılarak durduk. Açılan hava yastıkları ve aracın güvenlik sistemleri nedeniyle kazayı hafif sıyrıklarla atlattık. Kaza esnasında yanıma oturan Kenan Doğru ile birlikte aracın sunroofundan çıktık ve diğer aracın yanına gittik. Araçtakilerin nabızlarına baktım, anne hala hayattaydı. 112’yi aradık ama ambulans olay yerine çok geç geldi. Araçtan fırlayıp yolun kenarında yatan genç kızı görünce kendimi kaybettim ve bu şok nedeniyle olay anında kazayı üstlenemedim. Kazayı, yanımda oturan arkadaşım Kenan Doğru üstlendi. Şu an suçsuz olduğu halde cezaevinde yatmaktadır. Kenan’ı Beşiktaş tribününden tanırım, senelerce birbirimizi kolladık. Bu hadise nedeniyle hiç kimseye bir şey söylemeden sonuna kadar cezaevinde benim için yatabilecek bir insandır. Ama aradan günler geçtikçe bu sorumluluğu kaldıramayacağımı anladım. Savcılığa geldim ve kendim teslim oluyorum. Hayatını kaybedenleri geri getirmeyecek olsa da cezam neyse çekmeye hazırım. Hayatını kaybedenlerin yakınlarından özür dilerim. Keşke bu kazada ben ölseydim. Hayatı boyunca haktan hukuktan adaletten bahsetmiş biri olarak bundan sonra doğan her gün benim için bir azap olacak. Suçun cezasından kaçabilirsin ama vicdanın azabından kaçamazsın."
Ne olmuştu?
22 Eylül'de meydana gelen kazada Aydın Otoyolu'nda, başka bir otomobilin çarpmasıyla kontrolden çıkıp takla atan otomobilin sürücüsü 59 yaşındaki Ayhan Özçelik ve kızı 16 yaşındaki Zeynep Özçelik yaşamlarını yitirmişti. Kazada sürücünün eşi 51 yaşındaki Nilgün Özçelik ise ağır yaralanmıştı.
Vişne Haber Ajansı