loading
close
SON DAKİKALAR

Bakanlıktan 'Çiftlik Bank' hakkında suç duyurusu

Bakanlıktan 'Çiftlik Bank' hakkında suç duyurusu
Tarih: 23.12.2017 - 15:40
Kategori: Gündem

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, kurdukları internet sitesi aracılığıyla ve sosyal medyada yaptıkları tanıtımlarla çok yüksek kârlar vereceğini iddia ederek milyonlarca lira topladığı belirtilen 'Çiftlik Bank' hakkında suç duyurusunda bulundu.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, son dönemde vatandaşlar tarafından "saadet zinciri olduğu" gerekçesiyle şikayet konusu olan Çiftlik Bank isimli sanal oyun hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

"İnternet yoluyla yalan haber yapmak, yaymak ve menfaat sağlamak" için bazı sosyal medya kanallarında Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü'nün adının da karıştırıldığı kaydedilen suç duyurusunda özetle şöyle denildi:

Facebook adlı sitede Çiftlik Bank adlı kullanıcı tarafından "6. Uluslararası Dünya Kalite Zirvesi'nde Çiftlik Bank ailesi adına düzenlenecek ödül töreninde, Çiftlik Bank CEO'su Mehmet Aydın, Çiftlik Bank ailesi adına 20 markanın hak kazandığı kalite ödülünü Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Sn. Dr. Faruk Özlü'nün elinden alacak" içerikli afiş şeklinde resim paylaşılmış, yorum bölümünde de belirtilen ifade tekrar kullanılmıştır.

Bu haber tamamen hayal ürünü olup, gerçeği yansıtmamaktadır. Çiftlik Bank adlı kullanıcının internet sitesi, üyelerin para yatırması üzerine kurulmuş bir sitedir. Üyelerine güven vermek ve daha fazla yatırım yapılmasını teminen bu yalan haberin yapıldığı açık olup, ilgili şirket hakkında suç duyurusunda bulunulması ve yalan haberin siteden kaldırılmasını talep etmek zorunluluğu doğmuştur."

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları