loading
close
SON DAKİKALAR

Baro Başkanı'nın üzerine yürüyen hakime soruşturma açıldı

Baro Başkanı'nın üzerine yürüyen hakime soruşturma açıldı
Tarih: 25.05.2018 - 13:25
Kategori: Gündem

Ankara Barosu Başkanı Hakan Canduran'ın üzerine yürüyen Ankara 12’inci İş Mahkemesi hakimi Abdülvahap Dabakoğlu hakkında soruşturma açıldı.

Hakim Dabakoğlu, dün yaşanan olayda, avukatları duruşma salonundan çıkarmış, tesadüfen orada bulunan, yaptığının doğru olmadığını ve aleniyet ilkesine aykırı olduğunu söyleyen Ankara Barosu Başkanı Hakan Canduran'la tartışarak üzerine yürümüştü.

Tepki çeken olayın ardından HSK, hakim Dabakoğlu hakkında soruşturma açtı.

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, "Bir baro başkanına bile saldırmaya cüret eden bir kişi yargıladığı vatandaşa neler yapmaz!" diyerek konunun takipçisi olacaklarını açıkladı.

Feyzioğlu'nun yapığı açıklama şöyle:

"24 Mayıs 2018 tarihinde Ankara Barosu Başkanı’na ve meslektaşlarımıza sözlü ve fiili saldırıda bulunan Ankara Hâkimi hakkında aynı günün akşamında HSK tarafından soruşturma açıldığını öğrenmiş bulunuyoruz.

Bu hassasiyetleri sebebiyle Sayın Kurula, Başkanvekili Sayın Mehmet Yılmaz'ın şahsında teşekkür ederiz. Beni arayarak konuyla yakından ilgilenildiği bilgisini veren Adalet Bakanlığı Sayın Müsteşarı Selahaddin Menteş'e de teşekkürlerimi sunuyorum.

Temel hukuki bilgileri noksan olan ve iletişim bozukluğu bulunan, saldırgan yapıdaki kişinin hâkimlik mesleğinden uzaklaştırılması gereklidir. Basit bir ceza veya yer değişikliği yeterli değildir. Çünkü böyle bir kişinin mahkemesinde vatandaşın adil yargılanma güvencesi yoktur. Bir baro başkanına bile saldırmaya cüret eden bir kişi yargıladığı vatandaşa neler yapmaz!

HSK'nın açtığı soruşturmayı hiç kuşkusuz yakından izleyeceğiz.

Meslektaşlarımıza ve kamuoyuna saygıyla duyururuz."

Hakim, Baro Başkanına saldırdı

Kaynak : Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları