loading
close
SON DAKİKALAR

Bir grup jandarma bir kişiyi copladı: 'Biri bize bu görüntüleri anlatsın!'

Bir grup jandarma bir kişiyi copladı: 'Biri bize bu görüntüleri anlatsın!'
Tarih: 26.04.2018 - 19:24
Kategori: Gündem

CHP Milletvekili Mahmut Tanal, Harran'da bir kişinin bir grup jandarma tarafından coplarla dövüldüğünü gösteren bir videoyu Twitter hesabından paylaştı.

Tanal, Twitter hesabından paylaştığı videoya Adalet Bakanlığı, Jandarma, Emniyet Genel Müdürlüğü ve bazı basın yayın organlarının Twitter adreslerini ekleyerek "Yer Şanlıurfa /Harran;aydınlar köyü/ Bu görüntüler ne anlama geliyor. Biri bize bu görüntüleri anlatsın" dedi.,

Tanal'ın paylaşımının ardından Şanlıurfa Valiliği konuya ilişkin bir açıklama yayınladı.

Valilik dayak görüntüleri için "arbede" dedi

Valilikten yapılan açıklamada şöyle denildi:

"25.04.2018 Tarihinde ilimiz Harran ilçesi Aydınlar Mahallesi mevkiinde arazi anlaşmazlığı yüzünden iki grup arasında meydana gelen taşlı ve sopalı saldırı olayına müdahaleye giden Jandarma Görevlileri mukavemetle karşılaşmış ve ardından arbede yaşanmıştır. Kısmen sosyal medyaya yansıyan olay ile ilgili görüntüler üzerine Valiliğimizce talep edilen Müfettişler aracılığıyla idari soruşturma başlatılmıştır. Ayrıca halen 4 şahsın gözaltında tutulduğu olay ile ilgili Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan Adli Soruşturma da devam etmektedir."

Cumhuriyet'e açıklama yapan Mahmut Tanal ise şunları söyledi:

"Bana ulaşan iddialara göre,  görüntüler dün çekilmiş, dövülen kişi gözaltında. İddiaya göre Aydınlar köyü yakınında satılık bir arazi var ve Aydınlar köyü bu araziyi satın almak istiyor ancak AKP Harran ilçe başkanı ve akrabaları bu araziyi satın alıyor . ‘bu arazi bizim köyümüzün yakınında, bizim hakkımız’ diyen kişinin çıkan tartışmanın ardından darp edildiği iddia ediliyor. Benim bu görüntüleri yayınlamamın ardından 7-8 kişinin daha gözaltına alındığı iddia ediliyor. Bana ulaşan iddialar bu yönde.  Adeta Fiilistin’deki görüntüler gibi.  Bu görüntüleri hiçbir kanun hiçbir vicdan kabul etmez."

Yer Şanlıurfa /Harran;aydınlar köyü/ Bu görüntüler ne anlama geliyor.Biri bize bu görüntüleri anlatsın.@adalet_bakanlik @abdulhamitgul @jandarma @EmniyetGM @gazetesozcu @cumhuriyetgzt @halktvcomtr @cnnturk @FOXTurkiye pic.twitter.com/CFRJ4UWJPO

 

 

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları