loading
close
SON DAKİKALAR

Birleşik Kamu İş: 29 Ekim'de meydanlardayız

Birleşik Kamu İş: 29 Ekim'de meydanlardayız
Tarih: 20.10.2016 - 18:03
Kategori: Sendika

Birleşik Kamu İşgörenleri Sendikaları Konfederasyonu Genel Başkanı Hasan Kütük, 29 Ekim'de meydanlarda olacaklarını duyurdu.

Birleşik Kamu İş Sendikaları Konfederasyonu Genel Başkanı Hasan Kütük, 29 Ekim'de meydanlarda olacaklarını duyurdu.
 
Birleşik Kamu İş Sendikaları Konfederasyonu Genel Başkanı Hasan Kütük, 'Cumhuriyet ve demokrasi' için meydanlara çıkacaklarını açıkladı. Kütük, yaptığı açıklamada, "Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 93. yıldönümü kutlamalarının Ankara Valiliği tarafından yasaklanmasını kabul etmiyoruz. Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu olarak, 29 Ekim'de cumhuriyetimizin kuruluş yıldönümünü kutlamak için meydanlarda olacağız. Ve 10 Kasım'da da Ata'mıza koşacağız" dedi.

Birleşik Kamu İş Genel Başkanı Hasan Kütük'ün yaptığı açıklama şöyle: 

"Siyasal iktidar, Türkiye'nin çağdaşlaşma yolundaki tüm kazanımlarını değersizleştirmekte ve sahiplenilmesini engellemek istemektedir. 

Siyasal iktidar, ulusal bayramlarımızın kutlanmasını engellemek için çeşitli gerekçeler ortaya koymaktadır. İktidarın görevi kutlamaları engellemek değil, sunduğu gerekçeleri ortadan kaldırarak yurttaşlarımızı engellemek değil, bu önemli ve anlamlı günlerin kutlamasını sağlamaktır. İnanıyoruz ki halkımız 19 Mayıs, 23 Nisan, 30 Ağustos, 29 Ekim gibi ülkemizin tarihinde önemli olan bu günleri ve bayramları kutlamaya devam edecektir. 

Siyasal iktidar, "İleri Demokrasi" sözlerinden yasaklar dönemine geçmiştir. Ankara Valiliği'nin 29 Ekim ve 10 Kasım tarihini de içine alan Ankara'da Kasım ayının sonuna kadar her türlü toplantı, gösteri, yürüyüş ve eylemi yasaklamasını kabul etmiyoruz. Ankara Valisi'ni de Anayasa`nın 34. maddesine bağlı kalmaya davet ediyoruz.
Siyasal iktidar, Cumhuriyetin kurucu değerlerini kabul ederek yurttaşlarımızın özgür iradesiyle bu önemli günleri kutlamalarını sağlayacak koşulları yaratmalıdır.

İnanıyoruz ki halkımız meydanlarda 29 Ekim'de cumhuriyete ve demokrasiye sahip çıkacaktır.
Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu olarak; Büyük kurtarıcı ve devrimci Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde kurulan çağdaş, laik, demokratik tam bağımsız Türkiye Cumhuriyeti Devletinin kuruluşunun 93. yıldönümünde Cumhuriyetimize, demokrasimize ve özgürlüğümüze sahip çıkmak için Türkiye'nin her yerinde meydanlarda olacağız ve kutlamalara katılacağız."

Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları