loading
close
SON DAKİKALAR

Birleşik Kamu-İş'in hazırladığı ‘Yerel Yönetimlerde Kamucu Tavır Sempozyumu’nun sonuç bildirgesi açıklandı

Birleşik Kamu-İş'in hazırladığı ‘Yerel Yönetimlerde Kamucu Tavır Sempozyumu’nun sonuç bildirgesi açıklandı
Tarih: 20.01.2019 - 09:13
Kategori: Sendika

Birleşik Kamu-İş ve Tüm Yerel-Sen tarafından düzenlenen 'Yerel Yönetimlerde Kamucu Tavır Sempozyumu' yerel yönetim tartışmasına katkıda bulunmak için, dün Ankara’da, akademisyenlerin, siyasetçilerin ve kamu çalışanlarının katılımı ile gerçekleşti.

TBB Litai Otel’de düzenlenen “Yerel Yönetimlerde Kamucu Tavır Sempozyumu”na Birleşik Kamu-İş Genel Başkanı Mehmet Balık, Genel Sekreteri Mücahit Dede, Genel Mali Sekreteri Ali Taştan,  Genel Örgütlenme Sekreteri Hasan Kütük, Genel Eğitim Basın-Yayın Sekreteri Levent Akca, Genel Özlük Hukuk ve TİS Sekreteri Mehmet Yeşildağ, Genel Dış İlişkiler ve Ar-Ge Sekreteri Doğan Altun katıldı.  Ayrıca sempozyumda Eğitim-İş Genel Başkanı Orhan Yıldırım, Tüm Yerel-Sen Genel Başkanı Dr. Hakan Kıran, Genel Sağlık-İş Genel Başkanı Zekiye Bacaksız, Tarım Orman Iş Genel Başkanı Şükrü Durmuş,Tapu Çevre Yol-İş Genel Başkanı Güven Nazmi Demiralp bağlı sendikaların MYK üyeleri, Şube Başkanları ve MYK üyeleri, CHP Ankara Buyuksehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş, CHP Ankara İl Başkan Yardımcısı Hasan Yağız, CHP başkan yardımcıları, demokratik kitle örgütleri yer aldı.  

Sempozyumda akademisyenler, siyasetçiler ve kamu çalışanlarından oluşan katılımcılar, yerel yönetimlerin sorunlarını ve çözüm yollarını ifade anlattı. Birleşik Kamı İş ve Tüm Yerel-Sen'in hazırladığı sempozyumun sonuç bildirgesinde ortak şu ilkeler paylaşılmıştır:

-Halkçı yerel yönetimler, yerelde toplum yararı düşüncesiyle hareket eder. Kentte herkesin belediye hizmetlerinden yararlanmasını ve her düzeyde dayanışmayı hedefler. Toplumsal yaşamı zor şartlarda  olan halk kesimlerinin mağduriyetlerini ortadan kaldırmak için gerekli düzenlemeleri yapar. Ulaşım, temiz su, alt yapı, ısınma, çöp vb. hizmetlerin halka doğrudan, sürekli, nitelikli  olarak ulaştırılmasını amaçlar.

-Kamucu yerel yönetimler, yerelde kamu yararına planlama ve kalkınmayı, üretici belediyeciliği ve demokratik yönetimi hedefler. Planlama ve kalkınma doğrultusunda üretimi ve kooperatifçiliği destekler. Planlama-karar alma-uygulama aşamasında yurttaşların, demokratik kitle örgütlerinin, belediye çalışanlarının katılımı esastır.

-Emekten yana yerel yönetimler, yerel kamu hizmetlerinde ve tüm kentte istihdam koşullarının iyileştirilmesini, nitelikli hizmet ve nitelikli çalışma koşullarını hedefler. Hem  yerel yönetimlerde çalışanların haklarını ve çalışma koşullarının iyileştirilmesini hem de kentlerdeki emekçilerin haklarını savunur.

-Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu ve Tüm Yerel-Sen olarak neoliberalizmin ve kapitalizmin yarattığı çok boyutlu tahribata karşı kamucu, halkçı ve emekten yana yerel yönetim anlayışını savunuyoruz. Bu anlayışın, memleketteki mücadele birikimini sahipleniyoruz. Ve bu anlayışı memleketin her yerinde yeniden canlandırmayı hedefliyoruz.

Kaynak : Vişne Haber Ajansı-www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları