loading
close
SON DAKİKALAR

BM: 126 bin sivil Afrin'i terk etti

BM: 126 bin sivil Afrin'i terk etti
Tarih: 23.01.2018 - 15:58
Kategori: Dünya

Birleşmiş Milletler, Afrin operasyonundan sonra 126 bin sivilin bölgeyi terk ettiğini açıkladı.

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), 20 Ocak’ta Rojava’nın Afrin kentine “Zeytin Dalı Harekatı” adı altında operasyon başlattı.

Birleşmiş Milletler (BM) Sözcüsü Stephen Dujarri, Afrin’e operasyona ilişkin Rûdaw’a verdiği demeçte, “Afrin’de durumun normalleşmesi için görüşmelere başladık. Durumun normalleşmesi için çabalıyoruz” dedi.

Stephen Dujarri, “Afrin’e operasyonu nedeniyle en az 300 bin kişi göç tehditi altında bulunurken, 126 bin kişi de göç etti” diyerek, “Halkın yüzde 60’ının yardıma ihtiyacı var” ifadelerini kullandı.

Dujarri, şunları şunları söyledi:

“Afrin’e askeri operasyonun yapılması konusunda çok üzgünüz. En az 300 bin kişiye insani yardımların yapılacağını duyurduk. Sivil halkın üzerinde ciddi tehdit söz konusudur. Savaş sürüyor ve askeri operasyonlar sivillerin can güvenliğini tehdit ediyor. Bölgedeki sivillerin büyük çoğunluğu 2-3 kez göç etmek zorunda kalanlardır. Çok sayıda göçmeni karşılamak için kendimizi hazırladık. Savaşan taraflara bir kez daha, sivillere yönelik saldırılardan kaçınmayı, uluslararası yasalara uymayı ve bölgenin ekonomik temellerine zarar vermemesini konusunda uyarıyoruz.”

Stephen Dujarri, durumun ilerlemesi halinde ciddi tehditlerle karşılacaklarını söyledi.

 

 

Kaynak : soL

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları