loading
close
SON DAKİKALAR

Çağdaş Gazeteciler Derneği: Muhabirden muhbir yaratamazsınız

Çağdaş Gazeteciler Derneği: Muhabirden muhbir yaratamazsınız
Tarih: 02.11.2017 - 12:24
Kategori: Medya

Ankara’da Mezopotamya Ajansı ve Jinnews muhabirlerine muhbirlik dayatıldığını söyleyen ÇGD, 'Muhabirden muhbir yaratamazsınız!' açıklamasında bulundu.

“Muhabirden muhbir yaratamazsınız” başlığı ile yazılı açıklama yapan ÇGD, “ İftiralarla birçok meslektaşımızı hukuksuz bir şekilde aylarca cezaevinde tutarak susturmaya çalışanlar, son olarak meslektaşlarımıza tehditle karışık muhbirlik teklif ederek tacizde bulunmuşlardır” değerlendirmesini yaptı. 20 Ekim 2017 tarihinde Ankara’da Mezopotamya Ajansı Muhabirleri Selman Güzelyüz, Diren Yurtsever ve JinNews Editörü Sibel Yükler ile Muhabirler Habibe Eren ve Duygu Erol’un gözaltına alındığının hatırlatıldığı açıklamada, serbest bırakıldıktan sonra muhabirlerin polisin tacizine uğradıklarına yer verildi.

Açıklamanın devamında şu ifadeler kullanıldı: “Selman Güzelyüz ile Diren Yurtsever, evlerine ya da işlerine giderken sokakta kendilerine yaklaşan kişilerin muhbirlik teklifinde bulunduklarını belirttiler.

Bu kurumlarda habercilik yapmaya çalışan meslektaşlarımızın tek suçu, siyasi iktidarın hoşuna gitmeyen konuları kamuoyuyla paylaşmaktır. Gazeteciliği, ‘Halkın haber alma hakkı’ olarak görmeyen, aksine gerçekleri gizleyip manipülasyon aracı haline dönüştürmek isteyenlere söyleyeceğimiz tek söz: Muhabirden muhbir yaratamazsınız.”

Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları