loading
close
SON DAKİKALAR

Cami avlusundaki 31 ağacı 12 dakikada kesip kaçtılar

Cami avlusundaki 31 ağacı 12 dakikada kesip kaçtılar
Tarih: 15.07.2018 - 12:49
Kategori: Gündem

Sakarya’nın Serdivan ilçesinde Buhara Zaim Güllü Camii’nde cemaat akşam namazı kıldığı sırada cami avlusundaki 31 adet çam ağacı, 4 kişi tarafından kesilerek çalındı.

Olay, Cuma günü Serdivan ilçesi İstiklal Mahallesi’nde bulunan Buhara Zaim Güllü Camii’nde akşam namazı vaktinde yaşandı. AA'nın haberine göre; cemaat namazdayken cami avlusuna kimliği henüz belirlenemeyen 4 kişi geldi. En alt kısmı Kur’an kursu olarak tasarlanan bin 900 kişilik cami avlusuna gelen 4 kişi, Serdivan Buhara Camii İlim ve Hizmet Derneği tarafından 4,5 sene önce dikilen 31 adet çam ağacını 12 dakikada kesti. Cemaatin namazda olmasını fırsat bilen kişiler, kısa sürede baltalarla kestikleri ağaçları alarak kayıplara karıştı. Olay sonrası çam ağaçlarının kesildiğini gören cami cemaati büyük şaşkınlık yaşadı.

Kimliği belirsiz 4 şüphelinin cemaatin namazda olduğu sırada avluya gelerek ağaçları kestiklerini ve bir kamyonete yüklediklerini kameralardan tespit ettiklerini aktaran Serdivan Buhara Camii İlim ve Hizmet Derneği Başkanı Ruhi Cinak, "4,5 yıl önce ekmiştik çam ağaçlarını, şimdi diğerlerinin de kesilmesinden endişe ediyoruz. Allah'ın evinin bahçesine biz bu kadar hizmet ettik, güzelleştirdik ancak böyle görünce çok üzüldük." dedi.

Güvenlik kamerası görüntülerini emniyetle paylaştıklarını ve şüphelilerin yakalanarak cezalandırılmasını talep ettiklerini ifade eden Cinak, "Bunu yapanlar insan olamaz, bunu yapanlar ha insan öldürmüş ha ağaç kesmiş. Bunu normal bir insan yapamaz. Cami cemaatimiz de yaşanan durum karşısında tepki gösterdi. Üzgünüz ve öfkeliyiz." diye konuştu. Cinak, kesilen ağaçların yerine yenisini dikeceklerini sözlerine ekledi. 

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları