loading
close
SON DAKİKALAR

CHP'den YSK'ya Erdoğan başvurusu

CHP'den YSK'ya Erdoğan başvurusu
Tarih: 21.08.2014 - 16:02
Kategori: Siyaset

Kart, 12. Cumhurbaşkanı seçimi sonuçlarıyla ilgili tutanağın Resmi Gazete’de yayımlanmaması gerekçesiyle YSK’ya başvurdu...

CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, 12. Cumhurbaşkanı seçimi sonuçlarıyla ilgili tutanağın Resmi Gazete’de yayımlanmadığını belirterek sürecin YSK tarafından takip edilmesini istedi.

Kart, 12. Cumhurbaşkanı seçimi sonuçlarıyla ilgili tutanağın Resmi Gazete’de yayımlanmaması gerekçesiyle YSK’ya başvurdu.

YSK’nın 12. Cumhurbaşkanlığı seçimiyle ilgili tutanakları yayımlanmak üzere, 15 Ağustos 2014 tarihli yazıyla Başbakanlık-Mevzuatı Geliştirme ve Yayın Genel Müdürlüğüne ulaştırdığı ifade edilen başvuruda, “Ancak, anılan kurum, anayasanın âmir hükümlerine ve devlet geleneklerine göre aynı gün-mükerrer sayıda yayımlanması gereken mezkur tutanağı seçilmiş Cumhurbaşkanı konumunda olan Erdoğan ve Hükümetin baskısı, kanunsuz emir ve talimatları sebebiyle bugüne kadar yayımlamamıştır” denildi.

Konuya ilişkin suç duyurusunda bulunduğunu belirten Kart, başvurusunda, sürecin YSK tarafından da yasal ve anayasal sebeplerle takip edilmesini talep etti. Başvuruda suç duyurusunun takibi için YSK göreve davet edildi.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları