loading
close
SON DAKİKALAR

CHP'li Sarıyer Belediyesi İşçileri; CHP İstanbul İl binasını işgal etti

CHP'li Sarıyer Belediyesi İşçileri; CHP İstanbul İl binasını işgal etti
Tarih: 26.01.2015 - 17:27
Kategori: Sendika

CHP'li Sarıyer Belediyesi tarafından İşten atılan işçiler; CHP İstanbul İl Başkanlığından Taleplerimiz Yerine Getirilinceye Kadar Çıkmayacağız!

CHP'li Sarıyer Belediyesi tarafından İşten atılan işçiler; 'CHP İstanbul İl Başkanlığından Taleplerimiz Yerine Getirilinceye Kadar Çıkmayacağız!'

CHP’li Sarıyer Belediyesi 16 İşçiyi İşten Attı.

İşten Atılan İşçiler Olarak;

CHP İstanbul İl Başkanlığından Taleplerimiz Yerine Getirilinceye Kadar Çıkmayacağız!

Bizler Sarıyer Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğünde çalışan taşeron işçileriyiz. Taşeronu kaldıracağını söyleyen CHP’nin yönetimde olduğu belediyenin bütün Müdürlüklerinde taşeron uygulanmaktadır. Ve bizler de Park ve Bahçeler Müdürlüğüne bağlı olarak Sarıyer’in park ve bahçelerini yaz – kış temizledik. Hatta yetmedi başka işleri yapmaya da gönderildik. Bunun karşılığında aldığımız para ise asgari ücret oldu. Asgari ücretin üstüne hiçbir şey almadık. Diğer Müdürlüklere bağlı taşeron şirketlerinde çalışan iş kardeşlerimiz yol – yemek gibi ek ücretler ve sosyal haklarını alırken biz sadece asgari ücretle çalışmaya devam ettik. Hak ettiğimiz asgari ücret bile bize zamanında verilmedi. Maaşlarımızı aylarca gecikmeli olarak aldık. Biriken maaşlarımızı almak için direnişler yapmak zorunda kaldık. Basın açıklamaları yaptık, direniş çadırları kurduk biriken ve aylarca ödenmeyen asgari ücretlerimizi böyle alabildik.

Bu nedenle de Belediye Yönetiminin hedefi olduk. Sosyal Demokrat olduğunu iddia eden Belediye hakları için direnen işçilere düşman oldu.

Son olarak sosyal haklarımızı almak için yine direndik. Belediye Başkanlığının önünde çadır kurduk. Ramazan ayı boyunca Belediye Bakanını gittiği her yerde protesto ettik. Aylar süren direnişimizin sonunda kazandık. Belediye bize de yol – yemek gibi sosyal haklarımızın ödenmesini kabul etti.

Ama direnişimizin zaferle sonuçlanmasından 3 ay geçtikten sonra direnen, direnişe destek olan bizler hepimiz işten atıldık.

Açık ki CHP’li Sosyal Demokrat Belediye Direnişe Düşman… Direnen işçilere düşman… Haklarını arayan işçilere düşman... Düşmanlıklarını bizi işten atarak gösterdi. Bizi bu kışta, karda işsiz bıraktı.

Biz Sarıyer Belediyesi işçileri bu politikanın CHP’nin merkezi politikası olduğunu biliyoruz. CHP yönetiminde olduğu bütün belediyelerde işçileri ya işten atmakta ya da taşerona devretmektedir. Beşiktaş Belediyesinde, İzmir Büyükşehir Belediyesinde yapılan budur.

İşten atılmamız haksız, keyfi ve düşmancadır. Bu nedenle kabul etmiyoruz ve direnme hakkımızı kullanıyoruz. CHP’li Sarıyer Belediye bütün haklarımız geçerli olarak bizi işe geri alana kadar da direnmeye devam edeceğiz. Halkımızı direnişimize sahip çıkmaya çağırıyoruz.

İşimizi Geri İstiyoruz. Bizi Keyfi Olarak İşten Atan CHP’li Sarıyer Belediyesi Bizi Derhal İşe Geri Alsın.

İşçiyiz Haklıyız Kazanacağız!

Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları