loading
close
SON DAKİKALAR

CHP'nin İstanbul adayı Ekrem İmamoğlu: İstanbul'un 39 ilçesinin kaymak tabaka haline geldiği bir şehir yaratacağız

CHP'nin İstanbul adayı Ekrem İmamoğlu: İstanbul'un 39 ilçesinin kaymak tabaka haline geldiği bir şehir yaratacağız
Tarih: 20.01.2019 - 14:45
Kategori: Gündem

CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu, bugün muhtarlarla bir araya geldi.

CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu, muhtarlarla kahvaltıda buluştu. İmamoğlu, "Bu muhtarlar buluşmamıza 961 mahallesinin muhtarının katılım göstermesi, bizimle beraber olması ve bu sürece olan inancını bizimle paylaşması bizim için onurdur. Muhtarlarımızı demokrasinin en önemli, en hassas başlangıç anı olarak görüyoruz" dedi.

İmamoğlu'nun konuşmasından satır başları şöyle:

"31 Mart'ta İstanbul'un geleceğine dair çok önemli kararlar alacağız. Türkiyemizde son yıllarda süreç kutuplaşmalar üzerine, partizanlık üzerine bir anlayışla yönetiliyor. Bundan sakının, bundan uzak durun. İstanbul gerçekten tarihi anlamıyla, maneviyatıyla, geçmişiyle, deniziyle, boğazıyla dünyada eşi benzeri olmayan çok kadim bir kent. Ama bu övgüleri dizip eğer biz bugün bu şehre ihanet cümlesi kullanıyorsak çok kötü bir durum var demektir.

Size buradan şunun sözünü veriyorum. Şahsım olarak 31 Mart sürecine kadar kampanyanın her aşamasında, her ortamda polemikten uzak olacağım. Hiç kimseye İstanbul konuları dışında tek bir cümlem olmayacak. Kim nereye çekmek isterse istesin hiçbir zaman o kirli siyasetin, kibrin ya da anlamsız çatışmacı dilin asla bir unsuru olmayacağım.

İlçe belediye başkanı seçildikten sonra muhtarlıklarda çözüm merkezleri kurduk. Her mahallede vatandaşın kolayca ulaşacağı bir mahalle birimi oluşturmuş olduk. Öncelikle bilmenizi isterim ki İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak mahalle muhtarlarımıza ve bu çözüm merkezlerimize sosyal hizmet birimini taşıyacağız. Bu sosyal destek birimi mahallemizde, sokağımızda tüm sosyal içerikli sorunların tespit edilmesi ve takip edilmesini sağlayacak. Dolayısıyla yoksul, ihtiyacı olan, yaşlısı ve bir çok soruna dokunacak bir birim haline gelecek. Muhtarlık binalarında mutlaka sosyal destek birimleri oluşturacağız.

Sanattan spora, kültürden bir çok kavrama varıncaya kadar sokağımızda, mahallemizde İstanbul'un her sathında mutlu ilçeler, mutlu mahalleler üreteceğiz. 13-14 ilçesine sıkışmış, birilerinin kaymak tabakası diye adlandırdığı yerlerin nasıl yönetildiğini hepiniz biliyorsunuz. Ve oradaki insanların mutluluğunu hepiniz ölçüyorsunuz. Ama biz sadece o şekilde olan bir İstanbul'u değil, 25 yıldır bir şehri yönetiyor ve bir süreci başaramıyorsanız bunu kaymak tabakası diye adlandıramazsınız. İstanbul'un 39 ilçesinin kaymak tabakası haline geldiği bir şehir yaratacağız."

Kaynak : Vişne Haber Ajansı-www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları