loading
close
SON DAKİKALAR

Davutoğlu 1382 oyla AK Parti'nin yeni genel başkanı

Davutoğlu 1382 oyla AK Parti'nin yeni genel başkanı
Tarih: 28.08.2014 - 11:44
Kategori: Siyaset

AK Parti 1. Olağanüstü Kongresi'ne tek genel başkan adayı olarak katılan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu 1382 oyla partinin yeni genel başkanı seçildi...

AK Parti 1. Olağanüstü Kongresi'ne tek genel başkan adayı olarak katılan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu 1382 oyla partinin yeni genel başkanı seçildi. Kongrede kullanılan 6 oy ise geçersiz çıktı. Kongre'nin açılış yoklamasında 1425 delege imza vermişti.

Gül, Davutoğlu'nu kutladı

Sonucu açıklayan Divan Başkanı, Davutoğlu'nu kürsüye teşekkür konuşmasını yapmak üzere "Buyurun Sayın Genel Başkanım" diyerek davet etti.

ESPRİLİ TEŞEKKÜR KONUŞMASI

Davutoğlu ise teşekkür konuşmasında, salondaki aşırı sıcak havaya gönderme yaparak, "Milletimizin desteği arkamızda oldukça daha çok yol var. Bu gücü de kendimizde görüyoruz. Cumhurbaşkanımız, bundan sonraki üç seçimi hedef gösterdi. 2015’de seçimi alırsak önümüzde altın değerinde bir dört yılımız olacak. Cumhurbaşkanımız, terleyen cumhurbaşkanı ve başbakan olacak demişti. Bu gün ikimiz de birlikte terledik” dedi.

Cumhurbaşkanlığında bugün yapılacak devir teslim töreninin Türkiye ’de bir ilk olacağını kaydeden Davutoğlu, “Cumhurbaşkanlığında aynı partiden iki kişi arasında bir devir teslim hiç olmamıştı. Atatürk ile İnönü arasında da devir teslim sağlıklarında da olmamıştı. Yarın, (Bugün) Türkiye de bir ilk gerçekleşecek” ifadesini kullandı.

TWİTTER'DEN ŞÜKRANLARINI SUNDU

Davutoğlu, sosyal paylaşım sitesi Twitter'daki kişisel hesabından yaptığı açıklamada İBE kendisini AK Parti Genel Başkanlığına seçen dava arkadaşlarına, delegelere şükranlarını sundu.
Davutoğlu, şunları kaydetti:

"Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan 'ın liderliğinde gelinen bu nokta omuzlarımıza büyük bir sorumluluk yüklüyor. AK Parti bir davanın adı ve Allah'ın izni ile bayrağı çok daha ilerilere taşıyacağız. Allah yar ve yardımcımız olsun."

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları