loading
close
SON DAKİKALAR

Davutoğlu bu kez Kılıçdaroğlu'nu takdir etti

Davutoğlu bu kez Kılıçdaroğlu'nu takdir etti
Tarih: 25.11.2014 - 14:39
Kategori: Siyaset

AKP Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu takdir etti.

AKP Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu takdir etti.

AKP Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, Irak Türkmeleri ile ilgili sözleri nedeniyle CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu takdir etti. Davutoğlu'nun konuşmasından satır başları:

Sayın Kılıçdaroğlu’na bir borcumu da ödemeliyim. Gerçekten takdir ettim. Irak Türkmelerini kabulünde “sizin idealiniz bizim idealimizdir” demiş. El hak doğru. Takdir ederim. Eleştirmek için söylemiyorum. İşte CHP’den duymak istediklerimiz bunlar. Şimdi de Bayırbucak Türkmenlerini de kabul etsin onları da bağrına bassın. Bizim dilimiz yavaş yavaş herkesin dili olmuşsa bundan mutluluk duyarız.

İster siyaset olsun, iç siyaset, ister dış siyaset, ister bölgesel siyaset olsun, ister küresel siyaset, ister ekonomik alan olsun, ister kültürel ya da siyasal bizim siyasetimizin eğer bir tanımı olacaksa o vicdan siyasetidir.

İnşallah Türkiye ile Irak arasında 2009'da kurulan Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi mantığıyla toplanan ortak kabine toplantısının bir yenisini, 24-25 Aralık tarihlerinde Türkiye'de gerçekleştireceğiz

Biz hiçbir zaman herhangi bir etnik ve mezhebi grubu diğerine karşı desteklemedik. Mezhepçilik ve etnik ayrımcılık fitnesine hep karşı durduk, dik durduk. Fakat kime karşı çıktık? Hangi etnik kökenden, hangi mezhepten, hangi dinden olursa olsun zalimin de karşısında kararlı şekilde durduk, durmaya devam ederiz.

Davutoğlu bu kez Kılıçdaroğlu'nu takdir etti

Ekonomi üzerinden, sınırlara saygı göstererek, bütün Ortadoğu'nun birbirine entegre olmasını, birbirine bütünleşmesini istiyoruz. Rüyamız, hayalimiz bu. Eğer Beşşar Esad bizi dinleseydi Halep de böyle olacaktı. Refah içinde olacaktı. Yıkım içinde değil

(Güney Kıbrıs Rum yönetimi) Müzakereyi iyi niyetli yürütürlerse iyi niyetli muhatap bulurlar ama müzakereleri uzatıp bu arada Kıbrıs'ın güneyinde, Kıbrıslı Türklerin de hakkının olduğu alanlarda petrol, doğalgaz arayıp buradaki doğal kaynakları tekellerine almaya kalkarlarsa bilsinler ki buna da izin vermeyiz. Doğu Akdeniz aynı zamanda bizim denizimizdir, Akdenizi bize kimse kapatamaz

Ne haddimize, bizden yaşlı birine, bir dedeye el öptürmek. Ben de mukabele ederek onun eline sarıldım. Doğal olarak gelişmiş olan o resmin simgesi şudur; bundan sonra, kimse bizim önümüzde diz çökmeyecek. Kimse devletin önünde diz çökmeyecek. Kimse devleti temsil eden kişilerin ellerini öpmeyecek. Çünkü bundan sonra amir olan millettir, memur olan devlettir. El öpecek olan devlettir.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları