loading
close
SON DAKİKALAR

Dünyanın hangi ülkesinde, maden kaza alanı tören alanına çevrilir?

Dünyanın hangi ülkesinde, maden kaza alanı tören alanına çevrilir?
Tarih: 30.10.2014 - 18:14
Kategori: Siyaset

Gökhan Günaydın; Dünyanın hangi ülkesinde, maden kaza alanına cumhurbaşkanı 5 bin polis ve asker korumasında girer?

CHP Ankara Milletvekili Doç. Dr. Gökhan Günaydın ile İlhan Cihaner, Umut Oran, Ali Rıza Öztürk maden kazasının olduğu Ermenek'te incelemelerde bulundular ve kazada ulaşılamayan 18 maden işçisinin ailelerinin acılarını paylaştılar.

CHP Ankara milletvekili Doç. Dr. Gökhan Günaydın yaptığı açıklamalarda; Hükümeti eleştirerek, Ermenek'te Cenne maden alanında, toprak altında ve su içinde madenciler, toprak üstünde ise aileleri kaderlerine terk edilmiş durumda. Su seviyesi 810 m kodunda. Madenci kardeşlerimiz suyun basıncıyla daha alt kodlara savrulmamışlarsa 775 metredeler.130 m derinliğindeki galerileri işgal eden su bu çekim hızı ile 15 günde boşaltılmaz. Ayrıca su çekimine ara verildiğinde, su girişi sürüyor. Suyun tahliye edildiği noktadan çektiğimiz fotoğraf, söylediklerimizin kanıtı. Sonra tahkimat başlayacak" dedi.

Günaydın, "Aşağıda madenciler suya ve toprağa gömülüyken, yukarıda Erdoğan ve Davutoğlu, binlerce polis ve askerle şov yaptı, çalışmalar aksadı. Vardiyeler halinde çalışan kurtarma ekiplerinin yiyecek ve kısa uyku ihtiyaçları karşılanamıyor. Aileler perişan."

Dünyanın hangi ülkesinde, maden kaza alanı tören alanına çevrilir?

Gökhan Günaydın; "Su nereden geldi? 10-15 yıl evvel terk edilmiş madene dolan suyun, yakında açılan yeni galeri duvarını patlattığı tahmin ediliyor. İmalat alanının haritası dahi olmadan yapılan galeri açımı, kaza adı verilen yeni cinayetlerin kapıda olduğunun işaretidir. MİGEM ne yapar?"


CHP Ankara Milletvekili Doç. Dr. Gökhan Günaydın Ermenek ilçesinde özel bir şirkete ait kömür ocağında 28 Ekim 2014 tarihinde meydana gelen kazada su basması sonucu 18 işçi mahsur kalması ve Hükumetin Kurtarma çalışmaları devam ederken işçilerimizin hayatlarından umut kesilmekte olduğunu belirtmesi üzerine AKP Hükumetine şu soruları yönetiyor;


1-Dünyanın hangi ülkesinde, maden kaza alanını bariyerler ve yola dökülen kumla siyasilerin tören alanına çevrilir?

2-Dünyanın hangi ülkesinde, maden kaza alanına cumhurbaşkanı 5 bin polis ve asker korumasında girer?

3-Dünyanın hangi ülkesinde, kurtarma ekibi ve kazazede yakınları açken, çıkarılan yemek, cumhurbaşkanını koruyan binlerce görevliye verilir?

4-Dünyanın hangi ülkesinde, cumhurbaşkanı konvoyu içeride olduğu için, su tahliye motorları ve borularını taşıyan tır kaza alanına giremez?

Vişne Haber Ajansı - Dilfiraz Değerli

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları