loading
close
SON DAKİKALAR

Düşen uçaktaki çocuğa mektup

Düşen uçaktaki çocuğa mektup
Tarih: 22.07.2014 - 12:09
Kategori: Sağlık, Yaşam

Ukrayna'da düşürülen uçağın enkazında bulunan yarısı yanmış çocuk kitabının yazarı, okuruna mektup yazdı...

Ukrayna’da düşen Malezya Hava Yolları uçağında 80 çocuk hayatını yitirdi. Ölen çocukların hatıraları enkazdaki yarısı çocuk kitabıyla hafızalara kazındı. Çocuk kitapları yazarı Gerard van Gemert’in seri futbol öykülerinin yer aldığı ‘Direkler Arasında’ adlı kitap tatil için kütüphaneden ödünç alınmış.
BBC Türkçe’de Yusuf Özkan’ın haberine göre görüntüler nedeniyle aile bireylerini kaybetmiş kadar acı duyduğunu belirten Gerard van Gemert, düşen uçakta bulunan hiç tanışmadığı okuru için bir yazı kaleme aldı. Van Gemert, artık yaşamayan okuruna şöyle seslendi:


‘SENİNLE HİÇ TANIŞMADIK...’
“Seninle hiç tanışmadık. Sanırım 8 yaşındasın. Ya da 7 veya 9. Gözlerimi kapatınca bir erkek çocuğu görüyorum. Belki de kız çocuğusun. Futbolu ve okumayı sevdiğini düşünüyorum. Ama şundan yüzde yüz eminim ki artık orada değilsin..”
“Okumayı bırakıp biraz oyun mu oynadın? Belki de uyudun. Uykunda gülüyordun. Umarım hiçbir zaman ne olup bittiğini fark etmemişsindir. Bir panik ya da korku yaşamadan olup bitmiştir herşey.”
“Kitabın arkasındaki etiket, kütüphaneden ödünç alındığını gösteriyor. Muhtemelen tatilde yüzme ve oyun arasında keyifle okuyacaktın. Yüzme, okuma ya da oyun artık ne yazık ki olmayacak. Sessizdim. Ama senden sonra artık daha sessizim...”

'CESETLER SAYGISIZ BİÇİMDE GELİŞİ GÜZEL TOPLANDI’
Ukrayna’nın doğusunda düşürülen Malezya Hava Yolları’na ait MH17 sefer sayılı uçakta 298 kişi öldü. Ölenlerin193’ü Hollanda vatandaşıydı. Hollanda cenazelerin bir an önce kurbanların yakınlarına teslim edilmesini istiyor. Hollanda Kurbanlara Yardım Derneği’nden Victor Jammer, kurban yakınlarının doğu Ukrayna’da cesetlerin “saygısız biçimde gelişgüzel toplanması nedeniyle” öfkeli olduklarını söyledi. Jammer, cenazelerin ne zaman aileler teslim edileceğinin bilinmemesinin de öfkeyi artırdığını ifade etti. Kurban yakınları, hükümet üyelerinden cenazelerin bir an önce getirilmesini istediler.
Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’ni bilgilendirmek için New York’a giden Hollanda Dışişleri Bakanı Frans Timmermans da, “Nasıl olur da cesetler bugüne kadar toplanıp gönderilemez, bunu anlamak mümkün değil” dedi. Geniş çaplı uluslararası soruşturma istediklerini yineleyen Hollandalı bakan, “Rusya ilişkiler konusudan dikkatli olmak istiyorum çünkü bir kaç defa hayal kırıklığı yaşadım” diye konuştu.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları