loading
close
SON DAKİKALAR

Emperyalizme Karşı İşçi Sınıfının Uluslararası Dayanışması ve Mücadelesi

Emperyalizme Karşı İşçi Sınıfının Uluslararası Dayanışması ve Mücadelesi
Tarih: 30.05.2016 - 19:01
Kategori: Sendika

Nakliyat-İşSendikası, üyesi olduğu 93 milyon üyeli Dünya Sendikalar Federasyonu ile ortaklaşa 27-28 Mayıs 2016 tarihlerinde İstanbul’da 'Emperyalizme Karşı İşçi Sınıfının Uluslararası Dayanışması ve Mücadelesi' konulu uluslararası konferans düzenlendi.

Nakliyat-İşSendikası, üyesi bulunduğu 93 milyon üyeli Dünya Sendikalar Federasyonu (DSF) ile ortaklaşa 27-28 Mayıs 2016 tarihlerinde İstanbul’da “Emperyalizme Karşı İşçi Sınıfının Uluslararası Dayanışması ve Mücadelesi” konulu uluslararası konferans düzenlendi.

İstanbul’da yapılan Konferansa; Uzakdoğu’dan Latin Amerika’ya, Afrika’ya, Avrupa ve Ortadoğu, Asya’dan 18 ülkeden 50’nin üzerinde işçi sınıfının temsilcisi, işçi sınıfının mücadeleci örgütleri, sendikaları bu konferansa katıldılar.

Konferansa; Kazakistan, Güney Kıbrıs, Kuzey Kıbrıs, Hindistan, Tunus, Filistin, Mısır, Panama, Yunanistan, Peru, Cezayir, Demokratik Kongo Cumhuriyeti, Rusya, İngiltere, Portekiz, Ukrayna, İran’da mücadeleci sendikaların temsilcileri katıldı. 


Ayrıca konferansa ülkemizden Birleşik Metal-İş Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu, Seyfettin Gülengül, Sosyal-İş Sendikası Genel Başkanı Metin Ebetürk, Eğitim-İş temsilcisi ve HKP yöneticileri, katıldı.

Başını ABD Emperyalistlerinin çektiği AB ile diğer emperyalistlerin oluşturduğu dünya emperyalistler cephesi, dünya işçi sınıfına, halklarına karşı ekonomik-siyasi zulüm, savaş politikalarını acımasız bir şekilde dayatmaktadır. 

Tüm dünyada İşçi Sınıfının emekçilerin ve halkların baş düşmanı ABD-AB emperyalizmine karşı İşçi Sınıfının Mücadelesini yükseltmek, dayanışmayı büyütmek amacı ile yapılan “Emperyalizme Karşı İşçi Sınıfının Uluslararası Dayanışması ve Mücadelesi” konulu konferans’ta;


• ABD-AB ve diğer emperyalist ülkelerin, Ortadoğu, Avrupa, Latin Amerika ve diğer bölgelerdeki ekonomik ve siyasi politikaları, dünya halkları ve işçi sınıfına yönelik saldırıları

• Emperyalizmin savaş örgütü NATO, ekonomik örgütleri IMF, Dünya Bankası, Dünya Ticaret Örgütü ile emperyalizmin casus örgütü CIA’nın işçi sınıfına yönelik saldırı politikaları

• Emperyalist politikaların aracı olarak işçi sınıfı içerisindeki sarı sendikaların politikaları ve DSF’nin buna yönelik mücadelesi

• Tüm bu politikalara karşı işçi sınıfının örgütlenmesi, mücadelesi ve dayanışması
Konuları tartışılarak işçi sınıfına yönelik saldırılara karşı ortak mücadele biçimleri yöntemleri belirlendi. 



İstiklal Caddesinde Antiemperyalist Mücadele Yürüyüşü

Konferans öncesi 27 Mayıs 2016 tarihinde saat 11:00’de Uluslararası İşçi Sınıfının mücadeleci örgütlerinin temsilcileri, Tünel’den toplanarak Galatasaray Lisesi önüne yürüdüler. Kitlesel ve coşkulu bir biçimde emperyalist saldırganlığa, haydutluğa karşı atılan sloganlarla Galatasaray Meydanına gelen kitle burada bir basın açıklaması gerçekleştirdi.

Basın Açıklamasını saat 11:30’da Taşımacılık İşçileri Enternasyonali (TUI) ve Nakliyat-İş Sendikası Genel Başkanı Ali Rıza Küçükosmanoğlu yaptı.


Genel Başkan Ali Rıza Küçükosmanoğlu Antiemperyalist Mücadele konferansının ABD-AB ve diğer emperyalistlerin saldırgan tutum politikalarının artığı son günlerde ülkemiz de yapılıyor olmasının önemine ve anlamına vurgu yaptı. Emperyalistlerin işçi sınıfına saldırı politikalarının dünyanın her bölgesinde benzer biçimde yaşandığını dile getirdi. Buna karşı uluslararası sınıf dayanışmasını güçlendirmek gerektiğini belirterek, Emperyalist savaşlara, saldırılara dur diyecek gücün İşçi Sınıfı olduğunun vurguladı. 


Ali Rıza Küçükosmanoğlu, Fransa Halkının Fransa hükümetine karşı günlerdir vermiş olduğu mücadeleyi, Yunanistan İşçi sınıfını SYRIZA hükümetine karşı vermiş olduğu mücadeleyi ve yine günlerdir Zonguldak Kilimli deki maden ocağında ücretlerin alamadıkları için açlık grevinde olan maden işçilerini selamlayarak konuşmasını bitirdi.
Ayrıca DSF Genel Sekreteri George Mavrikos bir konuşma yaptı. Mavrikos, Uluslararası İşçi Sınıfı dayanışmasının önemine vurgu yaptı.


Yapılan yürüyüş ve basın açıklamasına Konferansa katılımcı temsilcilerinin yanı sıra Sendikamız üyeleri kitlesel katılım sağladı. Ayrıca eyleme Birleşik Metal-İş Genle örgütlenme sekreteri Hami Baltacı ve bir grup üye ve Sosyal- İş Sendikanı Genel Başkanı Metin Ebetürk, HKP yöneticileri destek verdi.

Eylemde, Emperyalizme Karşı Yaşasın İşçi Sınıfının Uluslararası Dayanışması ve Mücadelesi” Türkçe ve İngilizce yazılı pankartların yanı sıra “Kahrolsun Emperyalizm Yaşasın Halkaların Kardeşliği” pankartı açıldı. DSF ve Sendikamızın flamaları taşındı. 


Ayrıca çok sayıda döviz, Che posterleri, Emperyalizmin dünyamızı yıkıma uğrattığını belgeleyen resimler taşındı.

Fransız Hükümetine Karşı Direnen Fransız Halkı ve İşçi Sınıfına Uluslararası Sınıf Dayanışması
Konferansın ikinci gününde ise İşçi Sınıfının mücadeleci örgütleri, sendikaları ve işçi sınıfının temsilcileri, delegeleri Fransız Konsolosluğu önünde dayanışma eylemi yaptı.

Dayanışma eylemi Cumartesi günü saat 10:00 Taksimde bulunan Fransa Başkonsolosluğu önünde geçekleşti. Yurtdışından gelen delegelerin katılımı ile Fransa’da işçi düşmanı çalışma yasa tasarısına karışı direnen Fransa işçi sınıfı ve emekçileri ile yapılan dayanışma eyleminde, Fransa hükümeti protesto edildi.
Polis, basın açıklamasının yapılacağı Fransız Konsolosluğu önünü toma ve çevik kuvvet ile yoğun güvenlik önlemi aldı.


Basın açıklamasını TUI ve Nakliyat-İş Sendikası Genel Başkanı Ali Rıza Küçükosmanoğlu yaptı.
Küçükosmanoğlu, DSF’nin ve Nakliyat-İş Sendikasının Fransa’da ki kölelik yasalarına karşı direnen mücadele eden Fransa Halkı ve İşçi Sınıfı ile dayanışma içerisinde olduklarını belirtti.

Fransa da ki işçi sınıfının mücadelesinin Avrupa’dan Asya’dan, Amerika da ki işçi sınıfı mücadelesinden bağımsız olmadığını, Dünyanın her yerinde emperyalistlerin, örgütleri vasıtaları ile halkları, işçi sınıfını baskı altına almak istediklerini ve daha fazla kar, daha fazla sömürü için halka kölelik düzenini dayattıklarını belirtti, konuşmasında.
Fransız işçi sınıfı ve halkı ile yüreklerimiz aynı atıyor, çünkü taleplerimiz aynı karşımızda ki mücadele ettiğimiz sermaye aynı. Bu sermayeye karşı ancak birlikte mücadele ederek kazanacağız, dedi.


Ali Rıza Küçükosmanoğlu’ndan sonra katılımcı ülkelerin sendika temsilcileri birer konuşma yaptı.

Konuşma temsilciler; Kuzey Kıbrıs Dev-İş’ten Hasan Felek, Güney Kıbrıs PEO’dan Christos Tombazos, Hindistan CITU’dan Swadesh Dev Roye,Hindistan AITUC’tan Ismail Vahitha Parveen, Tunus OTT’den Ali Frihida, İngiltere RMT’den Edward Dempsey, Rusya İmmigrants Sendikasından, Renat Kerimov, Portekiz WFTU PC/TUI PS’den Artur Sequeira, Filistin Öğretmenler Sendikasından Madhat Ishtaya,Panama FAT’ten Alberto Reyes, Yunanistan PEME’den Kiki Makri, İran Worker’s House’den Kazem Khalaji, kendi dillerinde Fransız Halkı ve İşçi sınıfı ile dayanışma içerisinde olduklarını belirten coşkulu ve heyecanlı konuşmalar yaptılar.



Eylemde, “Yaşasın Fransız Halkının Mücadelesi” Türkçe ve Fransızca pankart, DSF ve Nakliyat-İş sendikası flamaları açıldı. Che posterleri taşındı. 

İngilizce, Türkçe, Fransızca, Arapça, İspanyolca, Rusça, Hintçe, Yunanca dillerinde Fransa halkı ile dayanışma sloganları atıldı.


Fransız Konsolosluğu önünde yapılan dayanışma eyleminin ardından Sendikamız Genel Merkezine geçilerek sonuç bildirgesine öneriler doğrultusunda son hali verilerek, sonuç bildirgesi okundu.

Vişne Haber Ajansı - Çiçek Güçlü

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları