loading
close
SON DAKİKALAR

Erdoğan: Türkiye'yi laiklik istismarından kurtarmanın vakti geldi

Erdoğan: Türkiye'yi laiklik istismarından kurtarmanın vakti geldi
Tarih: 16.02.2019 - 15:03
Kategori: Gündem

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AKP'nin Edirne mitinginde konuşyu.

 Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

"Çok çalışarak Edirne ve ilçelerini artık, Fatih Sultan Mehmet'e layık olanların yönetmesi lazım. İstanbul'u fetheden o güzel kumandan o kutlu yürüyüşü nereden başlattı? Buradan başlattı. O yüzden Edirne başka... Bu milletin şanlı tarihine ayna tutan Edirne, bu milletin göz bebeğidir.

Yeni nesillere Edirne'de doğmak arzusu kazandırmak için çok çalıştık. İnşallah önümüzdeki dönemde 'memleket işi gönül işi' diyerek Edirne'nin önünde yeni bir ufuk açıyoruz. Edirne bir CHP klasiği olan çöp, çukur, çamur zılletinden inşallah 31 Mart'ta kurtulacaktır diye inanıyorum. Türkiye'de sosyal devlet ilkesini en başarılı ve yayın şekilde uygulayan AK Parti olmuştur.

Trakya için hayati öneme sahip Ergene Nehri'nin hayata döndürülmesi için havzada büyük dönüşümü başlattık. Bütün bu atık sular nereden geliyor? Oralardaki fabrikalardan geliyor. Senin bu belediyelerin niye müdahale etmedi? Bu bay Kemal sadece yalan üretir, iş üretmez. Ergene havzasında son teknolojiye sahip 13 biyolojik atık üretme tesisi inşa ettik. Bekleyemeyiz, çünkü CHP'ye kaldıysak yanmışız. Edirne'nin içme suyu problemini çözdük.

Son 17 yıldır Edirne’ye 15 katrilyon yatırım yaptık. Edirne’de ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza, yaşlılarımıza 757 milyon tutarında kaynak aktardık. 5800 konut projesini hayata geçirdik. 153 ata yadigârı eserimizi restore ettik. 400 yataklı Edirne devlet hastanesi ile birlikte toplam 29 sağlık tesisini kazandırdık.

Bay Kemal ne diyor? 'Çiftçi aç, çiftçinin topraklarına el konuldu' diyor. Eline diline dursun. Hangi topraklara el koyduk? 2,6 katrilyon çiftçilerimize tarımsal destek verdik? Bunlar resmi hesaplar. Sen neye göre konuşuyorsun?

Edirne'nin içme suyu problemini biz çözdük. Edirne'ye 6 baraj, 31 gölet inşa ettik. 3 baraj ve 3 göletin inşası devam ediyor. Yaptığımız sulama tesisleriyle 454 bin dekar zirai araziyi sulamaya açtık. İnşaatı devam eden sulama tesisleriyle, 367 bin dekar araziyi daha sulamaya açacağız. Edirne'yi taşkınlardan korumak için Kanal Edirne Projesi'ni hayata geçiriyoruz. Bu sene içinde devreye alacağımız projeyle Edirne, Meriç Nehri taşkınlarından korunacak."

Enerjide yerli kaynak kullanımını en üst düzeye çıkarmayı ve dışa bağımlılığı azaltmayı hedefliyoruz. 2017 yılında yerli kaynaklardan elektrik üretimimiz yüzde 45'ti. Bu oran şimdi ne oldu biliyor musunuz? Yüzde 60'ı buldu. Trakya'da mevcut doğal gaz üretimimizi 2 katına çıkaracak 3 milyar metreküp rezerve sahip yeni gaz sahaları keşfettik. Bu rakam, 300 bin hanenin 10 yıllık gaz ihtiyacını karşılayacak düzeydedir.

Bizim için neler neler dediler. Cumhurbaşkanı oldum hala sürdürüyorlar. Bizi karalayanlar aslında söylediklerinin gerçek olmadığını biliyorlar. Şehirlerimiz CHP yüzünden çöpten geçilmiyordu. Aynı durum Edirne'de de olmasın. Gelin burayı kurtaralım. Diğerlerinin hakkına hukukuna hiçbir tehdit yoktur. Varsa aksi yönde bir muameleye uğrayan Cumhurbaşkanı olarak yanında ben varım. Türkiye'yi artık bu yaşam tarzından, laiklik istismarından kurtarmanın vakti geldi."

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları