loading
close
SON DAKİKALAR

Erdoğan'ın hedef gösterdiği Boğaziçili 9 öğrenci tutuklandı

Erdoğan'ın hedef gösterdiği Boğaziçili 9 öğrenci tutuklandı
Tarih: 04.04.2018 - 08:51
Kategori: Gündem

Boğaziçi Üniversitesi’nde, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Afrin merkezine girmesini lokum dağıtarak kutlayan öğrenciler ile "İşgalin, katliamın lokumu olmaz” diyen öğrenciler arasında çıkan gerilim sonrasında gözaltına alınan 15 öğrenciden 9'u tutuklanırken 6'sı adli kontrol şartıyla serbest bırakıl...

16 öğrenci bugün Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı sevk edildi. Adliyenin önündeki meydanda toplanan öğrencilerin aileleri ve arkadaşları "Eğitim hakkı engellenemez. Gençliğe, üniversiteye, Boğaziçi'ye özgürlük" yazılı pankart açtı.

"ÜNİVERSİTELERDE ÖZGÜR DÜŞÜNCEYİ SAVUNMAYA DEVAM EDECEĞİZ"

Grup adına basın açıklaması okuyan Tilbe Akın, "Kampüste demokratik hakkını kullanan Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerine yönelik polis operasyonlarında 22 Mart-3 Nisan tarihleri arasında toplam 26 öğrenci gözaltına alındı. 10'u farklı tarihlerde serbest bırakılırken, 16'sı hala gözaltında" dedi. "Üniversitelerde özgür düşünceyi savunmaya devam edeceğiz" diyen Akın, "Gözaltılar derhal serbest bırakılsın, üniversiteler üzerindeki baskılar son bulsun" diye konuştu.

"ÇOCUKLARIMIZIN CEZA ALACAK BİR ŞEY YAPTIĞINI DÜŞÜNMÜYORUZ"

Daha sonra gözaltına alınan öğrencilerden birinin babası olan Mustafa Kök konuştu. Kök, "Bir süreç yaşıyoruz. Bu süreç içerisinde gerek benim çocuğum, gerekse başka çocuklar gözaltına alındı. Gözaltına alınan çocuklarımızın şu anda yargıda ceza alacak hiçbir şekilde ceza alacak bir şey yaptığını düşünmüyoruz" dedi.

"ÇOCUKLARIMIZI ALMAYA GELDİK"

Gözaltında olan bir başka öğrencinin velisi de, "Çocuklarımız ifade ve düşünce özgürlüğünün gereğini yapmışlardır. Üniversite ortamında olması gereken özgürlükleri kullanmışlardır. Buraya çocuklarımızı almaya geldik" diye konuştu. 

Kaynak : DHA

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları