loading
close
SON DAKİKALAR

Facia büyüyor! Son rakam 2 bin 230

Facia büyüyor! Son rakam 2 bin 230
Tarih: 26.04.2015 - 16:15
Kategori: Dünya

Nepal'de dün meydana gelen 7,9 büyüklüğündeki depremin ardından hayatını kaybedenlerin sayısı 2230'a ulaştı.

Nepal'de dün meydana gelen 7,9 büyüklüğündeki depremin ardından hayatını kaybedenlerin sayısı 2230'a ulaştı. Sokaklar ceset içinde. Halk yayılabilecek hastalıklara karşı cesetleri yakmakta çareyi buldu. Yetkililer ölü sayısının 10000 bulmasından endişe ediyor.

Korkunç depremin ardından bugün 6,7 büyüklüğünde artçı sarsıntı daha kaydedildi.

Nepal'de dün meydana gelen 7,8 büyüklüğündeki depremde hayatını kaybedenlerin sayısı 2230'a ulaştı. Nepalli yetkililer, depremde hayatını kaybedenlerin sayısının Nepal'de 2169, Hindistan'da 61'e yükseldiğini açıkladı. Yetkililer ölü sayısının 10000 bulmasından endişe ediyor. Uluslararası yardım kuruluşu yetkilileri, ölü sayısının başkent ve civarındaki kentle de bulunan cesetlere göre hesaplandığını asıl can kaybının evlerin yüzde 80'inin yıkıldığı küçük yerleşim birimlerinde olduğunu belirtiyor.

Artçı sarsıntılar nedeniyle evlerine giremeyen Katmanduluların geceyi kentteki açık alanlarda geçirdiği bildirildi. Depremin merkez üssüne yakın yerleşim birimlerine giden yolların heyelan ve çatlaklar yüzünden kapandığı, bu nedenle buralara ulaşım sağlanamadığı aktarıldı. Bu yerleşim birimlerine ulaşılmasıyla ölü sayısının daha da artmasından endişe ediliyor.

6,7'LİK YENİ BİR DEPREM

ABD Jeolojik Araştırma Merkezi, 10 kilometre derinlikte meydana gelen sarsıntının merkezinin başkent Katmandu'nun 65 kilometre doğusu olduğunu açıkladı. Merkez, 6,7 büyüklüğündeki ve bu sığlıktaki bir sarsıntının 50 kilometre civarında hasara neden olabileceğini bildirdi.

Uluslararası yardım kuruluşlarının yetkilileri ise ölü sayısının başkent ve civarındaki kentlerde bulunan cesetlere göre verildiğini, asıl can kaybının evlerin yüzde 80'ninin yıkıldığı küçük yerleşim birimlerinde olduğuna işaret ediyor. 7,8 büyüklüğündeki deprem, ülkede 1934 yılında meydana gelen ve 10 binden fazla kişinin hayatını kaybettiği 8,1 büyüklüğündeki depremin ardından kaydedilen en şiddetli deprem oldu. 

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları