loading
close
SON DAKİKALAR

Hasan Palaz'a tahliye

Hasan Palaz'a tahliye
Tarih: 07.07.2015 - 23:28
Kategori: Gündem

Aralarında TÜBİTAK eski başkan yardımcısı ve BİLGEM eski başkanı Hasan Palaz'ın da bulunduğu 3 sanık, 'Böcek' davasına ilişkin hazırlanan raporun sahte olduğu gerekçesi ile açılan davadan 100 bin TL kefalet karşılığı tahliye edildi.

Aralarında TÜBİTAK eski başkan yardımcısı ve BİLGEM eski başkanı Hasan Palaz'ın da bulunduğu 3 sanık, "Böcek" davasına ilişkin hazırlanan raporun sahte olduğu gerekçesi ile açılan davadan 100 bin TL kefalet karşılığı tahliye edildi.

"BÖCEK DAVASINDA YARGILANAN KİŞİLERİ TANIMIYORUM"

Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davaya tutuklu sanıklar TÜBİTAK eski başkan yardımcısı ve BİLGEM eski başkanı Hasan Palaz, Hamza Turhan, Gökhan Vıcıl ile avukatları katıldı.

Hazırladıkları raporun Başbakanlık Teftiş Kurulu'na bilgi verirken "Böcek" davası ile ilgili olduğunu öğrendiğini belirten Hasan Palaz, sanık Hamza Turan'ı ilk defa böcek davasında tanık olarak ifade verdiği sırada gördüğünü aktardı. MİT'in kendilerine gönderdikleri yazıda teknik destek istediklerini aktaran Palaz, "Raporu hazırladıktan sonra üst yetkili olduğum için imzaladım. Böcek Davası'nda yargılanan kişileri de tanımıyorum." dedi.

AVUKAT GÜNİ: RAPOR DOĞRU

Hasan Palaz'ın avukatı Gökhan Güni de şunları söyledi: "Ankara 7. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada müvekkilim beraat etmiştir. Bu karar müvekkilimin hazırladığı raporun doğru olduğunu kanıtlıyor."

Diğer sanık Hamza Turan da istenilen raporun Böcek davası ile ilgili olduğunu bilmediğini ve bunu Başbakanlık Teftiş Kurulu'nun kendisini çağırdığında öğrendiğini dile getirdi.

Yaptıkları işlemlerin TÜBİTAK'ın işleyişine uygun olduğunu vurgulayan sanık Gökhan Vıcıl, "Böcek Davası'ndaki sanıkları tanımam, buradaki sanık Hamza Turhan'ı da tanımam." ifadelerini kullandı.

100 BİN TL KEFALET KARŞILIĞI TAHLİYE

Sanık avukatların taleplerini dinleyen mahkeme, o dönemde Başbakan olan Recep Tayyip Erdoğan'ın duruşmaya katılma talebini kabul etti. Mahkeme ayrıca, 3 sanık için 100 bin TL kefalet karşılığı tahliyesine karar verdi.

"İFTARI HASAN BEYLE YAPMAYI PLANLIYORUZ"

TÜBİTAK eski başkan yardımcısı ve BİLGEM eski başkanı Hasan Palaz'ın avukatı Gökhan Güni, müvekkilinin tahliye edilmesiyle ilgili açıklamalarda bulundu. 100 bin TL kefalet bedeli ile Palaz'ın tahliye edileceğini belirten avukat Güni, "Ailesi, eş dosttan borç ayarlamaya çalışıyor. Organizasyon yapılırsa usul işlemleri takip edip bugün tahliyesini sağlamaya çalışacağız. Akşam iftarı Hasan beyle yapmayı planlıyoruz." dedi.

Böcek Davası raporuna ilişkin bir dava olduğunu belirten Güni, konuşmasına şöyle devam etti: "Böcek davasından Hasan bey zaten fiili bir irtibat bulunmaması sebebiyle beraat ettiği için böcek raporunun hazırlanmasına ilişkin olarak resmi evrakta sahtecilik ve suç delillerini gizlemeye yönelik bir operasyon yapılmıştı. 2015 Nisan ayında. Bu operasyon çerçevesinde müvekkilim haksız bir şekilde tutuklanmıştı. Bugün onun ilk duruşması görüldü ve tahliye kararı verildi. Bu hepimiz için sevindirici haber."

"BU SÜRECİN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ"

Hukukun yavaş yavaş geri geldiğini söyleyen Güni, yargılamalarda proje olarak nitelendirilen mahkeme vasfı olmayan Sulh Ceza Hakimlikleri'nden dosyalar çıktıkça, Ağır Ceza'lara dosyalar taşındıkça tahliye kararlarının çıktığını düşündüklerini belirtti. Güni, müvekkili Hasan Palaz ile ilgili son 10 günde iki tahliye kararının alındığına dikkat çekerek, "Bir de beraat kararı, böcek ana davasında çok önemli bir davaydı. Yaklaşık 20 yılla yargılanıyordu. Tahliye kararı, oradan da beraat kararı alındı. Biz sürecin takipçisi olacağız bundan sonra. Hukuksuzlukları yapanlara yönelik olarak yasal müracatlarımız devam edecek. HSYK'ya şikayetlerimiz ve davalarımız bu noktada devam edecek. Yargılamaya ilişkin delillerin tamamını usulüne uygun şekilde toplayacağız." şeklinde konuştu.

"100 BİN TL YÜKSEK RAKAM, AİLESİ EŞ, DOSTTAN BORÇ AYARLAMAYA ÇALIŞIYOR"

Müvekkili için 100 bin TL istendiğini açıklayan Güni, konuşmasına şöyle devam etti: "Biz ilk önce 100 TL deyince mahkeme başkanı biz herhalde 100 TL nostaljik rakamı kastediyor diye düşündük. 100 bin TL olunca hepimiz şoka girdik. Hasan bey 15 aydır çalışmıyor. Çalışmadığı için herhangi bir ekonomik kazancı yok. 3 çocuğu var. Onların eğitim masrafları, sabit yaşam giderleri var. 100 bin TL yüksek bir rakam. Ailesi, eş dosttan borç ayarlamaya çalışıyorlar. Organizasyon yapılırsa usul işlemleri takip edip bugün tahliyesini sağlamaya çalışacağız. Akşam inşallah iftarı Hasan beyle yapmayı planlıyoruz."

SANIKLARA YAPILAN SUÇLAMALAR

3 sanık hakkında kamu görevlisinin resmi belgede sahteciliği, suç delillerini yok etme, gizleme veya değiştirme suçundan dava açılmıştı. Sanıklara, Başbakanlığı döneminde Recep Tayyip Erdoğan'ın evine ve çalışma böcek konulduğu iddiası ile açılan davada sahte rapor düzenleyerek sanıkları korudukları suçlamaları yöneltiliyor.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları