loading
close
SON DAKİKALAR

HDP'li Celal Doğan: Önemli olan gönüllerde olabilmek

HDP'li Celal Doğan: Önemli olan gönüllerde olabilmek
Tarih: 04.08.2015 - 18:02
Kategori: Siyaset

Gaziantep Belediyesi'nin kentin eski belediye başkanlarından olan ve son seçimlerde HDP listesinden milletvekili seçilen Celal Doğan'ın adını şehirdeki cadde ve parklardan silmesine Doğan'dan yanıt geldi.

Gaziantep Belediyesi'nin kentin eski belediye başkanlarından olan ve son seçimlerde HDP listesinden milletvekili seçilen Celal Doğan'ın adını şehirdeki cadde ve parklardan silmesine Doğan'dan yanıt geldi. Celal Doğan, Hürriyet'e yaptığı açıklamada "Önemli olan tabelada değil, gönüllerde olabilmek" dedi.

AKP'li Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, kentte bulunan 'Celal Doğan Caddesi'nin adının geçtiğimiz günlerde şehit olan Gaziantepli Astsubay Mehmet Yalçın Nane'nin adıyla değiştirileceğini açıklamıştı. Şahin, yine kentte bulunan Celal Doğan Parkı'nın adının bir başka Gaziantepli şehidin adıyla değiştirileceğini söylemişti.

"BENİM YAPTIĞIM BELEDİYE BİNASINDA OTURUYORLAR..."

Celal Doğan ise bu girişimler karşısında kendisinin Gaziantep'te belediye başkanı olduğu dönemde 272 proje yaptığını vurgulayarak, "Gaziantep'te 272 proje yaptım. Benim yaptığım belediye binasında oturuyorlar" diye konuştu.

"O CADDEYE İSMİMİN VERİLDİĞİNDE BİLE HABERİM OLMAMIŞTI..."

Gaziantep'te Belediye Başkanı olduğu dönemde, Arıl beldesinin Belediye Meclisi'nin kendi ismini beldedeki bir bulvara verdiğini anlatan Celal Doğan, "O dönemde Arıl Beldesi'nin belediye başkanı benim partimden bile değildi; Doğru Yol Partisi'ndendi. Ancak orada çok trafik kazası oluyordu. O bulvarı biz yaptık, bunun üzerine Arıl Belediye Meclisi toplanıp, o bulvara benim adımı vermeye karar vermiş. Benim ancak Belediye Meclisi karar aldıktan sonra haberim olmuştu. Arıl Beldesi daha sonra Büyükşehir'e bağlandı" dedi.

Fatma Şahin Cnntürk'te canlı yayına katıldı.Konuyla ilgili açıklama yaptı.

"ÖNCE BELEDİYE MALINA, TABELALARA SAHİP ÇIKSINLAR.."

Cadde ya da park isimlerinin ancak Belediye Meclisleri'nin kararıyla değiştirilebileceğine de vurgu yapan Celal Doğan, henüz Gaziantep Belediye Meclisi'nin kendi ismini taşıyan park ya da bulvarın adının değiştirilmesi konusunda bir karar almadığını söyledi. Ancak böyle bir karar alınmamış olmasına rağmen, isminin yazdığı tabelaların söküldüğünü de söyleyen Doğan, "Belediye önce kendi malına sahip çıkmalı. Benim ismimi taşıyan tabelalar Belediye'nin malı. Hiçbir karar yokken, birileri o tabelaları kaldırmış. Belediye'nin kendi malına sahip çıkması, o tabelaları indirenler hakkında işlem yapması gerekir" dedi.

CELAL DOĞAN KİMDİR?

1 Ağustos 1943’de Gaziantep’in Nizip İlçesi, Çanakçı Köyü’nde doğdu. İlköğrenimini Çanakçı Köyü İlkokulu’nda, orta öğrenimini Gaziantep Lisesi’nde tamamladıktan sonra İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu. 1973–1977 yılları arasında serbest avukatlık yapan Celal Doğan, 1977 genel seçimlerinde Gaziantep Milletvekili seçildi. 1980’e kadar milletvekilliğine devam eden Doğan, bu görevinden sonra tekrar serbest avukatlığa döndü.

1989 yerel seçimlerinde Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na aday olan ve bu göreve seçilen Celal Doğan, 1994 ve 1999’da yapılan yerel seçimlerde de tekrar aynı göreve seçildi.

Doğan, 1993 ve 2006 yılları arasında Gaziantepspor kulübünün başkanlığını yaptı. Onun döneminde Gaziantepspor hep başarılı sezonlar geçirdi. Gaziantepspor'a tarihinin en başarılı dönemlerini yaşatan Celal Doğan, Türkiye'de bir ilki gerçekleştirerek Gaskispor, Büyükşehir Belediyesporu kurarak Gaziantepspor'un altyapısı olmalarını sağlamıştır. Bu takımlardan yetiştirilen başarılı genç futbolcuları Gaziantepspor'a alıp dört büyüklere bonservislerini yüksek fiyatlara satmasına rağmen Gaziantepspor'u Türkiye Süper Ligi'nde şampiyonluğa kadar oynatabilmiştir. Onun döneminde Gaziantepspor 2 defa İntertotoya, 3 defa UEFA Kupasına katılmış Hapoel Tel-Aviv, FC Zimbru ve RC Lens takımlarını eleyerek UEFA'da ilk 16 takım arasına kalmayı başarmıştır.İtalyan devi Roma'yı Gaziantep'te yenerek bir ilki başarmasını sağlamıştır.

Hürriyet

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları