loading
close
SON DAKİKALAR

İş adamı Ümit Zaim'in faiz isyanı: Bırakın dünya markası olmayı... Donumuza kadar ipotekliyiz

İş adamı Ümit Zaim'in faiz isyanı: Bırakın dünya markası olmayı... Donumuza kadar ipotekliyiz
Tarih: 25.03.2018 - 11:41
Kategori: Ekonomi

Derimod Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Zaim, bu faiz oranlarıyla firmaların büyümesinin mümkün olmadığına dikkat çekerek, “Bırakın dünya markası olmayı kıçımızı nasıl kurtaracağız, şu anda bu aşamadayız." dedi.

Capital ve Ekonomist dergileri tarafından düzenlenen 7. Uludağ Ekonomi Zirvesi “Gelecek” ana temasıyla başladı.

Zirveye Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek de katıldı. Şimşek, iş dünyasına “Aman borç almayın ortak alın, sermaye piyasalarına açılın. Gelirleri ve harcamaları kontrol altına almak sizin elinizde ancak gelirleri artırmak sizin elinizde değil. Borç yiğidin kamçısı olmakla birlikte bu dönemde büyük bir sorun” uyarısında da bulundu.

“KIÇIMIZI NASIL KURTARACAĞIZ, ŞU ANDA BU AŞAMADAYIZ

Cumhuriyet’ten Şehriban Kıraç’ın haberine göre; Derimod Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Zaim, bu faiz oranlarıyla firmaların büyümesinin mümkün olmadığına dikkat çekerek, “Bırakın dünya markası olmayı kıçımızı nasıl kurtaracağız, şu anda bu aşamadayız. Banka yöneticilerimiz de burada merak etmeyin paranız güvende. Donumuza kadar ipotekliyiz” dedi. Zaim, hükümetin Turquality kararını eleştirerek, “Devletin aldığı kararlarda istikrarlı olması gerekiyor. Değiştirmemesi gerekiyor. Başta Turquality 5 yıldı şimdi tek ülkeyle sınırlıyor ve başının çaresine bak deniyor. Ekonomi Bakanlığı’nın tekrar bu kararı gözden geçirmesinde fayda var. Yola çıkıyorsunuz birden karar değişiyor” diye konuştu.

“ÜÇ YAŞIMDAN BERİ ORADAYDIM, DUYGULUYUM”

Doğan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Begümhan Doğan Faralyalı ise, aralarında medyanın amiral gemisi olan Hürriyet’in de yer aldığı medya organlarının Demirören Grubu’na satışına ilişkin soruları gözleri dolarak yanıtladı. 40 yıllık güzel bir yolculuk yaptıklarını ve uygun zamanda teklifi değerlendirerek satış kararı aldıklarını kaydetti. Satışa konu olmayan dergi grubu ile ilgili olarak Faralyalı, şu anda bir satış düşünmediklerini kaydederek, şu açıklamayı yaptı: “ Dergi grubunda şu anda bir satış yok. Blue TV de grupta kalacak. Daha çok geleneksel medyanın dışında şeyler yapacağız. Oturacağız, stratejik bir plan yapacağız” dedi. Doğan Faralyalı, satışa ilişkin hislerini gözleri dolarak şöyle ifade etti: “İnsanız ve duyguluyuz. Ben 3 yaşındaydım.... Doğrusu bu sektöre hak ettiği her şeyi sonuna kadar verdiğimizi düşünüyorum çok huzurluyum, elimizden gelen her şeyi yaptık.”

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları