loading
close
SON DAKİKALAR

İzmir'de 4 sendikadan ulaşım için ortak eylem

İzmir'de 4 sendikadan ulaşım için ortak eylem
Tarih: 13.04.2018 - 11:13
Kategori: Sendika

İzmir Büyükşehir Belediyesinde TİS görüşmelerinin uyuşmazlıkla sonuçlanması sonucunda Tüm Yerel Sen Sendikası belediyede örgütlü diğer 3 sendika ile birlikte büyükşehir belediyesine bağlı birimlerde alkışlı protesto eylemi yaptı.

Büyükşehir belediyesi önündeki eylem de sabah 08.30 da toplanan  belediye emekçileri alkış ve ıslıklarla İBB Başkanı Aziz Kocaoğlu'nu protesto etti.Tüm Yerel Sen 1 Nolu Şube başkanı Bilal Altıner, Tüm Belsen 1 Nolu Şube Başkanı Cağdaş  Yazıcı, Türk Yerel Hizmet Sen İzmir  Şube Başkanı Fatih Yücesoy  ve  Bem Bir Sen İzmir Şube başkanı Mustafa Köylü nün ortaklaşa okuduğu basın açıklaması sonrasında sloganlar ve alkışlarla protesto eylemi bitirildi.

Şube başkanlarının ortaklaşa okuduğu basın açıklaması şöyle: 

“Bilindiği üzere İzmir Büyükşehir Belediyesi toplu sözleşme görüşmelerinde anlaşma sağlanamamasından dolayı uyuşmazlıkla sonuçlanmıştır.2018 yılı için yapılan görüşmelerde işverenimiz İzmir Büyükşehir idaresi bu taleplerin herhangi birine dair herhangi olumlu bir yaklaşım sergilemedi, bu talepleri görmezden geldi. Bu taleplerin sahibi olan tüm Büyükşehir emekçilerini yok saydı.

Adı konulmamış fakat ülkemizdeki her yurttaşın iliklerine kadar hissettiği bir ekonomik krizin hüküm sürdüğü koşullarda yaşıyoruz. Bu krizin yükünü dolaylı-dolaysız vergiler, açık-örtük zamlar, artan kur oranları ile eriyen ücretlerle en çok emekçiler ödüyor.

Bu tabloda İzmir Büyükşehir Belediyesi ve bağlı kuruluşlarındaki altı bini aşkın kamu emekçisi küçülen ekmeklerini büyütebilecekleri bir toplu sözleşme yapılmasını istiyor.

Talepleri net! Büyükşehir emekçileri ücretlerinde iyileştirilmeye gidilmesini, mevzuat gereği gerçekleştirilmesi gereken başta ulaşım kartı olmak üzere kreş hizmetinin verilmesini, herkesin erişebildiği koşullarda yemek hakkının tesis edilmesini istiyor!

2018-2019 yıllarını kapsayan hükümet ve genel yetkili sendika arasında 2017 yılı Ağustos ayında imzalanan “Yerel Yönetim Hizmet Koluna İlişkin Toplu Sözleşme”de konuya ilişkin yer alan 12. Madde’deki hüküm açıktır:

“Büyükşehir kapsamına giren illerdeki belediyelerde veya büyükşehir belediyelerine bağlı kamu tüzel kişiliğini haiz kuruluşlarda çalışmakta olan kamu görevlilerine toplu taşıma araçlarından yararlanacak şekilde mesaiye geliş ve gidişlerinde kullanılmak üzere toplu taşıma kartı verilebilir.”

Ulaşım kartı lütuf değil haktır.  İzmir Büyükşehir Belediyesi Emekçilerinin, İzmir Büyükşehir Belediyesine ait toplu taşıma araçlarından ücretsiz olarak faydalanması en doğal ULAŞIM HAKKI'dır.Bu hak görmezden gelinerek tüm çalışanlar adeta karanlığa itilmektedir.

Biz; yok sayılan, görmezden gelinen Büyükşehir ve bağlı kuruluşlarındaki emekçiler olarak Türkiye'ye örnek teşkil edecek olgunlukla hepimizin sahiplendiği bu talepler için ortak-eylemli bir mücadeleyi başlatıyoruz.

Büyükşehir ve bağlı kuruluşlarında örgütlü dört sendika olarak (Birleşik Kamu-İş’e bağlı Tüm Yerel-Sen, KESK’e bağlı Tüm Bel-Sen, Kamu-Sen’e bağlı Türk Yerel Hizmet-Sen, Memur-Sen’e bağlı Bem-Bir Sen) örgütlü-örgütsüz, hangi sendikada olduğundan bağımsız tüm iş arkadaşlarımızı bu haklı ve meşru taleplerimizin arkasında bir arada durmaya ve birlikte mücadele etmeye çağırıyoruz” 

Basın açıklaması sırasında emekçiler sık sık “Başkan Aziz, Bakiyemiz Yetersiz,” Birleşe Birleşe Kazanacağız “Ulaşım Hakkımız Engellenemez” “Sadaka değil Toplu sözleşme  istiyoruz “ sloganları attı.

Alkışlı protesto eylemine sendikaların şube yöneticileri, temsilcileri, aktivistleri ve büyükşehir ve İzsu Genel Müdürlüğü'nde çalışan emekçiler katıldı.

 

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları