loading
close
SON DAKİKALAR

Kahraman: Tarihe ihanet etmeyeceksiniz ki, gelecek günler de size ihanet etmesin

Kahraman: Tarihe ihanet etmeyeceksiniz ki, gelecek günler de size ihanet etmesin
Tarih: 17.02.2018 - 18:16
Kategori: Gündem

Dolmabahçe Sarayı 1'inci ve 2'nci Hazine Sergi Salonlarının açılışı Türkiye Cumhuriyeti Millet Meclisi (TBMM) Başkanı İsmail Kahraman tarafından gerçekleştirildi.

Dolmabahçe Sarayı’nda düzenlenen açılış törenine TBMM Başkanı İsmail Kahraman, İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul Kültür ve Turizm Müdürü Coşkun Yılmaz’ın yanı sıra çok sayıda davetli katıldı.

Serginin açılış konuşmasını yapan TBMM Başkanı İsmail Kahraman, "Osmanlı'dan itibaren izleri olan bir mekandayız. Topkapı Sarayı'nın mahzenlerinde de depolarında da burada da birçok tarihi eser var. Onlara sahip çıkma noktasında tembel olduğumuz dönemler oldu, çalışkan olduğumuz dönemler oldu. Çalışkanlığı bırakmamalıyız. Bu ortak bir çalışmanın sonucudur. Benim şansımdır. Bunlar onların tarih şuuru ve heyecanının sonuçlarıdır" ifadelerini kullandı.

Tarihi mekanların korunması gerektiğini ifade eden Kahraman, "Tarihi müzemiz olmalı. Taksim Kışlası tarihi bir cinayettir, anıt cinayetidir. İhya edilmelidir. Orası bir tarih müzesi haline gelmelidir. Tarihi yaşamalıyız, ruh vermeliyiz. O eksikliğimiz var. Tarihi mekanları koruyacaksınız. Tarihe sahip çıkacaksınız. Tarihe ihanet etmeyeceksiniz ki, gelecek günler de size ihanet etmesin" şeklinde konuştu.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları