loading
close
SON DAKİKALAR

Kılıçdaroğlu, CHP İktidarına inanmayan yönetici görevinden ayrılsın

Kılıçdaroğlu, CHP İktidarına inanmayan yönetici görevinden ayrılsın
Tarih: 24.11.2014 - 08:40
Kategori: Siyaset

Kılıçdaroğlu, CHP’nin iktidarına inanmayan parti yöneticilerinin bu süreçte görevlerinden ayrılması gerektiğini dile getirdi.

CHP iktidarına inanmayan parti yöneticilerinin görevden ayrılmaları gerektiğini söyleyen Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Davutoğlu için de ‘O devleti bilmez, ayakları yere basmaz’ dedi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, kayınvalidesi Fatma Özdağ için İstanbul’da tören yapılırken partisinin bölge toplantısına katılmak için Antalya’ya geldi. Kılıçdaroğlu, toplantı öncesi konyaaltı Belediyesi’nin emekliler kahvesinde vatandaşlarla bir araya geldi. Otelden yürüyerek sahildeki kahveye geçen Kılıçdaroğlu emeklilerle sohbet etti. Kılıçdaroğlu, partisinin halka inemediğine yönelik eleştirilere şöyle karşılık verdi: “Anadolu’da, mütevazı bir ailede büyümüş birisiyim. Öyle entelektüel yoğunluğu olan bir aileden gelmiyorum. Annem okuma yazma bilmezdi, babam da ilkokul mezunuydu, 8 kardeştik. Sadece üniversiteye giden benim. Yer sofrasında yemek yerdik. Ben masada yemek yemeye üniversite yıllarında başladım. Halkın zaten içindeyiz. Farklı düşünmüyoruz.”

‘Belgeler gazetelerde’

Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanlığı Yerleşkesi’nin yapımında İşsizlik Sigortası Fonu’nun da kullanıldığını belirterek, “Türk-İş, Hak-İş ve DİSK, ‘Çalışan işçinin aylığından kesilen parayı işsizliğin önlenmesi için değil de bin odalı saray yapmak için kullanıyorsun’ dendiği zaman isyan etmesi lazım. ‘Yapamazsın’ demesi lazım. Sessizlik kabul etmek demektir” diye konuştu. 
 
Gazetecilerin sorusu üzerine MİT tartışmalarına da değinen Kılıçdaroğlu, CHP’li Rıza Türmen’in “CHP yeterince karışık, MİT’e ihtiyaç var mı?” açıklamasına göndermede bulunarak şöyle konuştu:

“Bu konu bizim bir milletvekilimize sorulduğunda espriyle yanıt verdi. Anlaşılıyor ki Sayın Davutoğlu’nun espri zekâsı fazla gelişmemiş. Espriyi zeki insanlar üretir. CHP milletvekillerinin MİT tarafından fişlendiğini gösteren belgeler gazetelerde yayımlandı. Kendisi o dönem Dışişleri Bakanı’ydı. Bunu görmediyse, bunu sorgulamadıysa büyük bir hata yapmış. Belge istiyorsa açsın gazetelere baksın, belgeleri görecektir.”

Kılıçdaroğlu, CHP İktidarına inanmayan yönetici görevinden ayrılsın

Kılıçdaroğlu, Başbakan Davutoğlu için şunları söyledi:

“Bırakın MİT’i. Ben devleti ondan iyi tanırım. O devleti bilmez, tanımaz, ayakları yere basmaz, ne söylediğini bilmez. Gerçekten de üzülerek söylüyorum ama karikatür gibi adam. Ben bu devlete 27.5 yılımı verdim. Devlet nasıl çalışır, mekanizmalar nasıl çalışır çok iyi bilirim. O ayakları yere basmıyor.

CHP lideri partisinin bölge toplantısında, parti örgütlerini milletvekili genel seçimlerine yönelik uyardı. Kılıçdaroğlu, CHP’nin iktidarına inanmayan parti yöneticilerinin bu süreçte görevlerinden ayrılması gerektiğini dile getirdi.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları