loading
close
SON DAKİKALAR

Mahkeme Maltepe Üniversitesi Hastanesi direnişçilerini haklı buldu

Mahkeme Maltepe Üniversitesi Hastanesi direnişçilerini haklı buldu
Tarih: 28.05.2015 - 18:30
Kategori: Sendika

98 işçinin işe iadesine ve 12 brüt maaş tutarında sendikal tazminat ödenmesine karar verildi.

Devrimci Sağlık İş Sendikası’nda örgütlendikleri için işten atılan Maltepe Üniversitesi Hastanesi direnişçilerinin mahkemesi sonuçlandı. 98 işçinin işe iadesine ve 12 brüt maaş tutarında sendikal tazminat ödenmesine karar verildi. Haklılıklarından bir an bile şüphe etmediklerini belirten direnişçiler, “Şimdi sıra Rektörlüğün mahkeme kararını uygulamasında” diyor

Maltepe Üniversitesi Hastanesi’nde çalışırken DİSK Devrimci Sağlık İş Sendikası’nda örgütlendikleri işten atılan 98 işçinin işe iade ve sendikal tazminat davası kazanımla sonuçlandı.

İstanbul Anadolu Adliyesi 16. İş Mahkemesi’nde görülen davanın karar duruşmasında işçilerin işe iadesine ve 12 brüt maaş tutarında sendikal tazminatlarının ödenmesine karar verdi.

Davada bütün işçiler, aileleri, Devrimci Sağlık İş Genel Başkanı ve DİSK Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu ve sendika uzmanları katıldı.

Aylardır hastane önüne kurulan direniş çadırında işçilerle birlikte nöbet tutan Devrimci Sağlık İş uzmanı Erdoğan Demir, “Hem bilirkişi raporunda hem de Çalışma Bakanlığı teftiş raporunda işten atılmanın sendikal nedenli olduğu yönünde ortak bir kanaat vardı. Mahkemenin işçilerin lehine sonuçlanacağını bekliyorduk” dedi.

Şimdi sıra Rektörlük’te

İşten çıkarıldıkları 6 Aralık 2014’ten bu yana hastane önüne kurdukları çadırda direnişte olan işçiler, avukatları ve sendika yöneticileri ile birlikte saat 12.30’da Adliye önünde bir basın açıklaması yaptı.

Devrimci Sağlık İş Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, şunları söyledi: “Biz direnişimiz boyunca haklılığımızdan bir an bile tereddüt etmedik. Bilirkişi ve Çalışma Bakanlığı müfettişlerinin raporları da ortaya koydu. Şimdi sıra işe iade kararını uygulaması gereken Rektörlük’te” dedi.

Çerkezoğlu, açıklamasını direnişe destek veren kurumlara, Maltepe halkına ve işçilerin avukatlarına teşekkür ederek sonlandırdı.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları