loading
close
SON DAKİKALAR

Muharrem İnce: YSK üyelerini uyarıyorum, talimat altına girmeyin

Muharrem İnce: YSK üyelerini uyarıyorum, talimat altına girmeyin
Tarih: 14.05.2018 - 17:29
Kategori: Gündem

CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce Konya'da halka hitap etti.

Muharrem İnce'nin açıklamaları şöyle:

"Türkiye'yi birleştirmek için, kutuplaştırma için uzlaşma için gel diyoruz. Adalet, bereket, hürriyet, iş istiyorsan, çocuklarına iyi eğitim istiyorsan gel diyoruz.

Meydanlarda tezek diyenler var, pislik diyenler var. Bunlarn hepsini bir kenara bırakacağız, cevap bile vermeyeceğiz. Testinin içinde ne varsa ağzından o dökülür.

AK Partili kardeşlerim size sesleniyorum. Eğitimin canına okudular. Çocuklar iyi eğitim almıyor. O tezek desin ben gelecek diyeceğim. O çöplük desin ben uzay madenciliği diyeceğim. Türkiye bu yılları kaçırırsa 100 yıl yoksul kalır. İnsanoğlu kendi ve hayvan gücünü kullanıyordu. Sonra buharı farketti endüstiri 1.0 oldu. Sonra elektriği buldu, endüstri 2.0. Sonra elektroniği buldu endüstri 3.0, şimdi de nesne-insan iletişimini buldu, endüstri 4.0. 1 milyon 200 bin öğrenciye Türkiye Cumhuriyeti aylık 475 lira kredi veriyor. Çocuk okulu bitiriyor iş bulamıyor bir de bunu ödeyecek. Öğretmen cumhurbaşkanı adayı olarak söylüyorum okulu bitirdin iş bulana kadar 2 sene o krediyi almaya devam edeceksin. Çocuklar sınava giriyor 200-300 lira para ödüyor. Bedava sınav yapamayan 81 milyonluk devlet olur mu? Müzeler eğitimin parçasıdır. Cumhurbaşkanlı olduğumda öğrenci kimliğini gösteren herkes müzelere bedava gelecek.

Güneş enerjisi deyince akla Konya geliyor. Enerji geleceğimiz. Güneş enerjisini depolamak zor iş. Her yıl 10 bin öğrenciyi bu işi öğrensinler diye yurt dışına göndereceğiz. Bilgisayar mühendisi sayısını 10 katına çıkaracağız.

Orta Doğu'da Müslümanlar öldürülüyor. İsrail'in yaptıklarını gördünüz. Kudüs müslümanlar için önemli. ABD ve İsrail kalıcı husumet geliştiriyor Orta Doğu'da. Türkiye Cumhuriyeti'ni yönetenlere sesleniyorum: Çekin Washington'daki büyükelçiyi.

Devlette devamlılık esastır. Cumhurbaşkanı olunca Erdoğan'ın devlet adına verdiği sözlerin takipçisiyim. 2013'ten beri Gazze'ye gideceğim diyor, gidemedi. Beni cumhurbaşkanı yapın, gideceğim.

70'li yıllarda rahmetli Ecevit'in bir sloganı vardı. 'Toprak işleyenin su kullananın' diyordu. Tapular bankada, sulama birliklerinin de canına okuyorlar. Toprağını, suyunu, pancarını elinden almışlar. 'Ey CHP tünel, köprü yaptın mı? ' diyor. Sen hiç şeker fabrikası, TEKEL, TÜPRAŞ, PETKİM yaptın mı? Sen bu fakir milletin yaptıklarını 15 senede sattın.

Tükiye Cumhuriyeti devleti çiftçisine borçludur. Cumhurbaşkanı olduğumuzda o borcu ödeyeceğiz.

2 grup arkadaşım çalışma yapıyor. Bir grup 3,5 liraya verelim mazotu dedi, diğer grup 3 olur dedi. Doğru söylemeliyiz 2,5 yapamayız. Buğdayın anavatanı Türkiye. Her sene 1 milyar lira parayı dışardan buğday almak için veriyoruz. O parayı dışarıya vereceğine, Suriyelilere vereceğine çiftçiye versene.

Çocuklarımıza GDO'lu tohumlar yedirmeyeceğiz. Bunlar öyle vicdansız merhametsizler ki köylünün elinden kuş gribi diyerek tavukları bile aldılar.

Bana 'Erdoğan'ı yargılayacak mısın?' diyorlar. Hayır. O beni işim değil. Tarafsız, bağımsız yargı kuracağız o gerekirse beni gerekirse Erdoğan'ı yargılayacak.

İlk dönemine çıraklık dönemim, 2.sine kalfalık, 3.süne ustalık dönemm demişti. Bir de emeklilik olsun. Bunu sizlerle başaracağız.

Geçen sene 1 ton buğday 262 dolardı. Bu sene 243 dolara düştü. Buğday fiyatı yüzde 11, mazot yüzde 27 artmış. Geçen yıla göre daha fakirsiniz. Ekonomi iyi gidiyor, diyor. Enflasyon yüzde 10'un üzerinde, işsizlik gençlerde yüzde 20, 51 milyar cari açık var. Bu nasıl iyiye gidiyor?

Böyle giderse bu ülke bir kalp krizi geçirecek. Diyor ki 'ben manifesto hazırladım'. 16 senedir aklın neredeydi. Geçen İngiltere'de br şey söyledi. 'Faizleri 24 Haziran'dan sonra düşüreceğiz, diyor. Bneim geleceğimi o da anladı. Kendisi düşürseydi 16 senede yapardı.

3 Kasım 2002'de vekil oldum. 16 yıl aralıksız seçilen 7 kişi var, birisi de benim. Sayın Erdoğan Mart 2003'te vekil oldu. Askere gitseydik ben çavuş olurdum o onbaşı olurdu. Erdoğan 1 günlük vekilken başbakan oldu. Ey aziz Türk milleti 1 günlük vekile görev veriyorsun da 16 yıllık vekile mi vermeyeceksin?

Gazilerin maaşları 3'e bölündü. Camileri, sendikaları, gıdaları, bankaları, üniversiteleri, şehitleri, gazileri böldüler. Bir devlet burda şehit olana ayrı, diğer yerde ölene ayrı para verir mi? Bunu düzelteceğiz. Bana gariban cumhurbaşkanı adayı dedi. Hep yüksek maaş aldık. Ben gariban kaldım da o nasıl zengin oldu.

Muharrem İnce gelirse 'senin başörtünle uğraşır' diyor. Benim kızkardeşim 12 yaşından beri başörtüsü takıyor. İnsan kardeşinin başörtüsünü çıkarır mı? İsteyen istediği gibi giyinecek bizi hiç ilgilendirmez. Bunlar yalancıdır, böyle bir sorunumuz yok.

Dilimizi değiştireceğiz. Sen-ben-o yok biz olacak. Bu milleti birleştireceğiz.

Fransa kutsal kitabımıza laf ediyor. Filistin'de işlenen insanlık suçlarına karşı dik durmak için önce 81 milyonun bir araya gelmesi lazım. Barışacağız, büyüyeceğiz, bölüşeceğiz. Her aileye ev, her eve iş sloganımız. Bunu yapabiliriz. Avrupa'nın en genç nüfusu bizde, bereketli topraklar, akarsular, madenler bizde. Sadece kötü yönetiliyor.

AK Parti'ye oy veren kardeşlerime sesleniyorum. 12 sene FETÖ ile beraber çocukların sorularını çalmışlar. Size söz veriyorum hazineden paranızı da, çocuklarınızın parasını da, sandıkta oyunuzu da çaldırmayacağım.

'Sandığa gidiyoruz, sonra YSK'de işi hallediyorlar' diyorlar. 24 Haziran'da Yalova'da oyumu kullanacağım, atlayıp Ankara'ya gideceğim. YSK üyelerini uyarıyorum, işinizi adam gibi yapın, talimat altına girmeyin. Avukat arkadaşlarım cübbenizi arabada tutun, her an sizi YSK önüne çağırabilirim. Ey YSK üyeleri alavere dalavere işlerine girmeyin. Türkiye'nin dört tarafına fotoğrafınızı asarım, insan içine çıkamazsınız.

24 Haziran'da cumhurbaşkanı olduğumda ilk işim otizmli çocuklar. 350 bin otizmli çocuk var. 21 bini eğitimi alıyor. Bunu hemen çözeceğim.

Yüksek yargı da ilk işimiz olacak. Çay toplamayan, düğme iliklemeyen bir yargı. Yargıtay'ın salonuna  girdiğimde o yargıçlar ayağa kalkmayacak. Ayağa kalkmayacak namuslu yargıçlar bulacağız.

Gençler size Twitter'da özgürlük vaat ediyorum. Cumhurbaşkanını eleştireceksiniz. Eleştirdiniz diye sabahın köründe evinize polis gelemeyecek. Ben milletime hakaret etmeyeceğim. Bir kesime tezek, pislik demeyeceğim. 

Bir insanı hayatta anası, babası ve öğretmeni kıskanmaz. Benim öğretmenlerim beni gururla anlatıyor. Benim de öğrencilerim var. Başarılarını duydukça göğsüm kabarıyor. Gençleri iyi okullarda okutmak istiyorum.

Çocukların okulda temiz tuvaletlere girmesini istiyorum. Sizin için 24 saat çalışacağım. Bu fakir millet bir kamyon şoförünün oğlunu milletvekili yaptı, borcumu ödeyeceğim. Bir avuç pirinç istiyorum sizden, size bir kazan pilav yapacağım."

 

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları