loading
close
SON DAKİKALAR

Namusu ve şerefi üzerine içtiği yemine ihanettir!

Namusu ve şerefi üzerine içtiği yemine ihanettir!
Tarih: 28.04.2016 - 19:06
Kategori: Gündem

TBMM Katip Üye CHP Adana Milletvekili Av. Elif Doğan Türkmen, CHP Adana Gençlik Kollarının düzenlediği protesto eyleminde gözaltına alınmalar ve Kahraman’ın eyleme neden olan laiklik karşıtı sözleri ile ilgili açıklama yaptı.

TBMM Katip Üye CHP Adana Milletvekili Av. Elif Doğan Türkmen 27 Nisan 2016 Çarşamba Günü CHP Adana Gençlik Kollarının düzenlediği protesto eyleminde; Yüreğir Gençlik Kolları Başkanı Bedir Sarıkaya, Çukurova Gençlik Kolları Başkanı Ruben Saraçoğlu, Gençlik kolları üyeleri Ulaş Eren, Ali Rıza Türk, Mete Çelebi’nin gözaltına alınmalarını ve Meclis Başkanı İsmail Kahraman’ın eyleme neden olan laiklik karşıtı sözleri ile ilgili olarak yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“AKP iktidarı ve zihniyeti; toplumun tüm kesimlerini baskı altına alan ve adeta, korku imparatorluğu yaratan söylem ve eylemleri ile ülkemizdeki kutuplaşmaya her gün yenilerini eklemektedir.

İnsanları dini, dili, ırkı, mezhebi, giyim kuşam tarzı ile ayrıştıran ve kamplaştıran, bireysel hak ve özgürlükleri çiğneyen, kaç çocuk doğurulacağından doğumun nasıl yapılacağına kadar her konuya maydanoz olan bu zihniyet, Meclis Başkanı’nın laiklik karşıtı söylemleri ile de insanları laik-anti laik olarak ayrıştırmakta, toplumu yeni gerginliklere sokmaktadır.

TBMM’de laik Cumhuriyete bağlılık yemini etmiş bir Meclis Başkanının laikliğin ortadan kaldırılmasına yönelik sözleri öncelikle namusu ve şerefi üzerine içtiği yemine ihanettir. Karanlık hedeflerine ulaşmak için gerekirse papaz elbisesini bile giyebileceğini ifade eden bu zihniyet, gerçek yüzünü ve amacını Meclis Başkanı’nın son açıklaması ile bir kez daha dışa vurmuştur.

Doğu ve Güneydoğusunda bir iç savaşın yaşandığı, her gün şehit cenazelerinin kaldırıldığı, sınır illerine düşen roketlerle masum vatandaşlarının hayatını kaybettiği, Büyük şehirlerinde rutin hale gelen canlı bomba eylemlerinin yaşandığı ülkemizde; yeteri kadar gerginlik ve huzursuzluk varken, toplumda yeni hassasiyetler yaratan açıklamalarla neye hizmet ettiklerinin farkındalar mı?

Bu ülkeyi seven her bir vatandaşı; ağır bedellerle elde ettiği, laik demokratik, Cumhuriyetine ve kazanımlarına sahip çıkmak zorundadır. Yedi Düvele meydan okuyan bu birliktelik; karanlığa ve faşizme, yobaz ve takunyalı-gerici zihniyete de teslim edilmeyecektir”

Vişne Haber Ajansı - Çiçek Güçlü

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları