loading
close
SON DAKİKALAR

Polisin tacizine uğrayan Merve Demirel: Tacizden doğan utanç polise aittir, o polisler görevden alınmalı

Polisin tacizine uğrayan Merve Demirel: Tacizden doğan utanç polise aittir, o polisler görevden alınmalı
Tarih: 18.02.2019 - 15:32
Kategori: Gündem

Ankara Kızılay’da, Sakarya Caddesi’nde TAYAD’lı ailelere destek için basın açıklaması yaparken polis tacizine uğrayan üniversite öğrencisi Merve Demirel, "Bu tacizden doğan utanç polise aittir" dedi.

Ankara'da basın açıklaması yapmak isterken polisin gözaltı aracına bindirmeye çalışırken taciz ettiği üniversite öğrencisi Merve Demirel, "O polisler görevden alınmalı. Polislerin müdahale adı altında yaptıkları tacizler engellenmeli" ifadelerini kullandı..

Artı TV’de konuk olduğu programda yaşadıklarını anlatan Demirel, şunları söyledi:

"16 Şubat'ta TAYAD adına basın açıklaması yapmak istedik. Halkın avukatlarının açlık grevlerinin 24. günüydü. Bunu halka duyurmak istedik. Devrimci tutsakların yaşadıkları hak ihallalerini duyurmak istedik. Gösteri ve yürüyüşler kanunu çok açık. Valilik izni olmadan basın açıklaması yapmak isteyenlere bu hakkı veriyor. Polis, kanunu ihlal ediyor. Bunu yaparken de taciz gibi insanlık onuru zedeleyici davranışlarda bulunuyor. Bu tacizden doğan utanç da polise aittir. 

Gözaltı aracına yürürken çok yaklaşmıştık. Polislerin de 'yaklaşsınlar araca koyarız' tavırları oldu. Taciz o esnada yaşandı. Hukuksuzluğu yapan biz değiliz, o yüzden direndik. Polis tacizde bulundu. Taciz ederek direnci kırarım, diye düşündü. Bu çok çirkin bir olay. Tacizin utancını ben taşımıyorum. 

16 yıllık bir AKP iktidarı var. Söylemlerini genelde başörtüsü üzerinden dillendiriyor. 28 Şubat'ta yaşananlardan sonra başörtülü kadınlara çok daha rahat yaşam güvencesi veren de AKP iktidarı. Aynı şekilde adaletsizliğin sesi olmak isteyen bir başörtülüye de taciz var. Bu AKP'nin ikiyüzlülüğünü ortaya koyuyor. Hiçbir söylemlerinde samimi değiller. O polisler görevden alınmalı. Polislerin müdahale adı altında yaptıkları tacizler engellenmeli."

Kaynak : Vişne Haber Ajansı-www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları