loading
close
SON DAKİKALAR

Real Market işçileri Midpoint önünde eylem yaptı: Metrodan alışveriş yapma, zulme ortak olma

Real Market işçileri Midpoint önünde eylem yaptı: Metrodan alışveriş yapma, zulme ortak olma
Tarih: 23.01.2018 - 17:41
Kategori: Sendika

DİSK’e bağlı Nakliyat-İş Sendikası, hakları gasp edildiği için aylardır direnen Real Market işçileriyle birlikte bugün iki noktada eylem gerçekleştirdi.

126 ülkeden, 92 milyon üyesi bulunan Dünya Sendikalar Federasyonu’nunun almış olduğu karar çerçevesinde bugün “Özgür Filistin, özgür Tamimi” sloganıyla İsrail Konsolosluğu önünde eylem yapan işçiler, daha sonra haklarını gasp eden Metro'nun en önemli müşterilerinden biri olan Midpoint restoranlarına da "Metrodan alışveriş yapma, zulme ortak olma"  çağrısında bulundu.

Real Market direnişçileri ile birlikte İsrail Konsolosluğu önünde eylem yapan Nakliyat İş'in genel başkanı Ali Rıza Küçükosmanoğlu yaptığı konuşmada İsrail'in ABD emperyalistleri tarafından Orta Doğu'nun petrol ve doğal gaz zenginliklerine sahip olmak Filistin topraklarında kurulduğunu belirterek meşru bir devlet olmadığını söyledi. Küçükosmanoğlu, İsrail Ahed Tamimi gibi yüzlerce çocuğun hapis tutulduğunu belirterek, bir an önce özgürlüklerine kavuşması gerektiğini ifade etti.

"Metrodan alışveriş yapma, zulme ortak olma"

Real direnişçileri, konsolosluk önündeki eylemin ardından Metro'nun en önemli müşterilerinden biri olan Midpoint'in Şişli'deki şubesinin önüne gierek "Metrodan alışveriş yapma, zulme ortak olma" çağrısında bulundular. Söz alan direnişçiler yaşadıkları hak gaspını anlatarak, gasp edilen haklarını alıncaya kadar mücadele edeceklerini söylediler.

Real direnişçileri, konuya ilişkin olarak hazırladıkları dosyayı Midpoint restoran yetkililerine verdiler.

 

Kaynak : Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları