loading
close
SON DAKİKALAR

Tekin: ''Halkın vergisi, halk değil beton lobisi için''

Tekin: ''Halkın vergisi, halk değil beton lobisi için''
Tarih: 24.07.2014 - 15:15
Kategori: Siyaset

CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin: ''Halkın vergisi, halk değil beton lobisi için'' dedi ve hesap sormak için konuyu meclisin gündemine taşıdı...

Görevi halk için ucuz, çağdaş ve dayanıklı konutlar üretmek olması gerekirken TOKİ’nin AKP tarafından, milyon dolarlık konutlar yapan, devletin kıymetli arazileri üzerinden rant yaratıp bu rantı önceden belirlenmiş şirketlere aktaran bir kurum haline geldiğinin altını çizen Tekin, ‘’TOKİ yandaş şirketleri batmaktan kurtarma politikalarına mı hizmet ediyor?’’ diye sordu.

Konunun gündeme gelmesiyle Emlak Konut tarafından devralınan dairelerin listenin internet sitesinden kaldırılmasının dikkat çekici olduğunu belirten Tekin’in Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce’nin yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesi şöyle:

1. Emlak Konut projelerindeki genel uygulamaya göre en yüksek hasılatı ve pay oranını teklif edip ihaleyi kazanan yüklenici firma inşaatı ve satışı tamamlayıp elde edilen gelirden pay almaktadır. Bu uygulama göz önüne alınarak, TOKİ tarafından devralınan toplam daire âdeti nedir?

2. Devralınan bu dairelerin parçası olduğu projeler hangi firmalara aittir? Bu projelerin ihale bedelleri ve şartnameleri nedir?

3. Firmaların ihaleye katılım koşulları nelerdir?

4. İhale şartnamelerine aykırı olarak uygulanan kaç proje tespit edilmiştir? Bunlar hakkında tarafınızdan bir işlem başlatılmamasının nedenleri nelerdir?

5. TOKİ tarafından ‘kamu yararına’ devralınan proje sayısı kaçtır? Bunların neden olduğu toplam kamu zararı ne kadardır?

6. Devralınan TOKİ projelerindeki daire ticari birimlerinin maddi değerinin toplamı ne kadardır?

7. Bu tür devir işlemleri hükümete yakınlığı kamuoyuna yansımış şirketleri batmaktan kurtarma politikası olarak mı işlev görmektedir?

8. Yukarıda da bahsi geçen Ağaoğlu İnşaat’a ait 315 dairenin devri ile Ali Ağaoğlu tarafından TÜRGEV’e yapılan bağış arasındaki bağlantıya dair iddialar için tarafınızdan bir işlem başlatılmaması nedeni nedir?

Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları