loading
close
SON DAKİKALAR

YÖK Başkanvekili’ne ‘özel hizmet’ davası

YÖK Başkanvekili’ne ‘özel hizmet’ davası
Tarih: 26.03.2015 - 10:01
Kategori: Bilim & Teknoloji

YÖK Başkanvekili Demir hakkında devlete ait araç ve personelle özel arazisinde depo, tamirat ve boyama işlerini yaptırdığı iddiasıyla 6 yıla kadar ceza istendi...

YÖK Başkanvekili Demir hakkında devlete ait araç ve personelle özel arazisinde depo, tamirat ve boyama işlerini yaptırdığı iddiasıyla 6 yıla kadar ceza istendi

YÖK Başkanvekili Prof. Dr. Ömer Demir hakkında, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından YÖK’e atandıktan sonra, daha önce başkanı olduğu Türkiye İstatistik Kurumu’ndaki (TÜİK) personel üzerindeki etkisini kullanarak, kuruma ait atölye, alet, edevat ve kamyonetle Ankara Gölbaşı’ndaki özel arazisinde su deposu, gölgelik, bahçe kapısı tamiratı ve boyanması işlerini yaptırdığı iddiasıyla dava açıldı.
Demir’in, zincirleme olarak görevi kötüye kullanmak ve Taşıt Kanunu’na muhalefet suçlarına azmettirmekten 6 yıl 11 aya kadar hapisle cezalandırılması talep edildi.

İzmir’e sürüldü

Demir’le ilgili soruşturma, TÜİK’te tekniker olarak çalışan Bayram Yüksel isimli bir işçinin suç duyurusu üzerine başlatıldı. Yüksel, Demir’in talimatlarıyla, Ankara Gölbaşı ilçesi Hacıhasan köyündeki özel arazisine kurumun araç ve gereçleriyle kurumun teknik personeli kullanılarak özel işlerinin yaptırıldığını, bu işleri TÜİK Destek Hizmetleri Daire Başkanı Erdoğan Akan ve Teknik Hizmetler Müdürü Fethi Yüksel’in organize ettiğini, bu durumu ihbar ettikten sonra kendisinin de cezalandırılarak İzmir Bölge Müdürlüğü’ne atandığını söyledi.

Danıştay kaldırdı

Ankara Cumhuriyet Savcısı Şeref Kaya tarafından hazırlanan iddianamede, dönemin Devlet Bakanı Dr. Cevdet Yılmaz’ın Akan ve Yüksel hakkında soruşturma izni vermediği, Danıştay’ın bunu kaldırdığını kaydedildi.

İddianamede, olay tarihinde TÜİK’te şoför olarak çalışan tanık M.Y., şunları anlattı:
“Kuruma ait kamyonetle Ömer Demir’in bahçesine, kurumun metal atölyesinde hazırlanmış metal aksamı ve kurumun kaynak makinesini mesai saatleri içinde kurum işçileriyle birlikte götürdüm. Yüksel’in şikayetinden sonra araç görev kağıtları Fethi Yüksel ve Erdoğan Akan’ın talimatıyla değiştirildi.”

TÜİK geçici personeli M.E. ise tanık ifadesinde, “Bahçede boya işleri yaptım. Bu esnada Ömer Demir de oradaydı. ‘Sigara içersin’ diyerek, cebime 50 TL koydu” dedi.

Akan ve Yüksel hakkında da görevi kötüye kullanmaktan cezalandırılmaları talep edildi.

Türker Karapınar - Milliyet

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları