loading
close
SON DAKİKALAR

YSK Başkanı Güven'in 'hayali seçmen olmaz' açıklamasına CHP'li Engin Altay'dan yanıt: Hayali seçmeni bırakın hayali binalar var

YSK Başkanı Güven'in 'hayali seçmen olmaz' açıklamasına CHP'li Engin Altay'dan yanıt: Hayali seçmeni bırakın hayali binalar var
Tarih: 19.01.2019 - 18:10
Kategori: Gündem

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, hayali seçmenlerle ilgili olarak, YSK Başkanı Sadi Güven'in yaptığı, "Biz listeleri partilere veriyoruz, itiraz gelmedi. Her seçimde algı operasyonu oluyor" sözlerine yanıt verdi.

31 Mart yerel seçimlerine giderken sahte seçmen ve seçmen kaydırma tartışmaları sürerken YSK Başkanı Sadi Güven dün yaptığı açıklamada, "Şüphelendiğimiz 165 kişi hakkında inceleme yapılması hakkında başvuruda bulunduk. Hayali seçmen olmaz, Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarasıyla herkes 1 kez kaydolunur. Biz listeleri partilere veriyoruz, itiraz gelmedi. Her seçimde algı operasyonu oluyor" demişti.

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, Sadi Güven'in açıklamalarına yanıt verdi. Altay, "Asıl YSK üyelerinin görev sürelerinin uzatılması negatif algı oluşturdu. YSK kararlarına herkes kuşkuyla bakacak hale geldi" karşılığını verdi.

Altay, Sadi Güven'in seçmen listelerine ititaz edilmediği yönündeki açıklamasına ise "YSK'ye direkt başvuru yapılmaz. Tam kanunsuzluk üzerinden YSK'ya yapılan birkaç başvuru var" diye konuştu.

Altay'ın açıklamaları şöyle:

"Algı oluşturuyluyor demiş YSK başkanı. Kendince haklılık payları vardır belki. Ama YSK üyelerinin görev sürelerinin uatılması asıl negatif algı oluşturdu. YSK kararlarına herkes kuşkuyla bakacak hale geldi. YSK'ye direkt başvuru yapılmaz. Tam kanunsuzluk üzerinden YKS'ye yapılan birkaç başvuru var. Adalar'dan Üsküdar'a kadar arkadaşlarımızın tespit ettiği hayali seçmeni bırakın binalar var. 5 katlı bina listede 10 kat görünüyor. Adalardaki tablo ortada. 23-24 Ocak'ta ilçe sandık bölgesi askı listesi yeniden oluşacak. İlçelerimiz kontrol edecekler, tekrar itirazlar yapılacak. 22 Ocak gece 12'den itibaren 972 ilçe başkanlığımıza askıya çıkacak listeleri göndereceğiz. AK Parti gençlik kolları başkanlğı yapmış olanlar var bazı yerlerde seçim müdürü olan... Müracaatımızın karşılığını alamazsak 26 Ocak'ta il seçim kurullarına itirazlarımızı yapacağız. Buradan da sonuç alamazsak il seçim kurulları da AK Parti yandaşlığıyla bilinen hakimlerden oluştuğu için YSK'ye de il seçim kurulları için itiraz edeceğiz. CHP yapılması gereken her şeyi yapıyor. Bunlar oy çalıyor, sandık kaçırıyor diye kimse dert etmesin, herkes gitsin oyunu kullansın, gerisi bizim işimiz. 972 ilçe ile ilgili olarak genel merkezimizde muhteşem bir organizasyon hazırdır."

Kaynak : Vişne Haber Ajansı-www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları