loading
close
SON DAKİKALAR

Tarih: 12.02.2012 - 01:34
Kategori: Gündem

Özel Alev İlköğretim Okulu,ev sahibi olduğu Uluslararası Sophıa 2011 toplantısında "Çocuklarla Felsefe"yi tartıştı!

Özel ALEV İlköğretim Okulu; Hollanda, Almanya, İtalya, İsviçre, Portekiz, İspanya, Çek Cumhuriyeti, İngiltere, Türkiye, Belçika ve Fransa ile birlikte 17 Avrupa ülkesinin daha üyesi olduğu SOPHIA Vakfı'nın, 2011 yılı toplantısına ev sahipliği yaptı. 

1993'te kurulan SOPHIA (European Foundation for the Advancement of Doing Philosophy with Children) Vakfı; "Çocuklarla Felsefe" alanıyla ilgili Avrupalı öğretmenlere, filozoflara, öğretmen eğiticilerine ve ailelere yönelik çalışmalar yapıyor. Vakıf, her yıl farklı bir Avrupa ülkesinde düzenlediği "SOPHIA Network" başlıklı toplantılarıyla, ülkelerin deneyimlerini birbirleriyle paylaşmalarını ve proje oluşturmalarını hedefliyor. 

SOPHIA Vakfı'na 2006'da üye olan Özel ALEV İlköğretim Okulu, SOPHIA Network 2011 toplantısının ev sahipliğine, "Çocuklarla Felsefe" alanını ülkedeki diğer okullara tanıştırmak ve bu alanda gerçekleştirdiği ulusal-uluslararası düzeydeki başarılarını paylaşmak amacıyla aday oldu. 

Toplantıda; Türkiye'den Boğaziçi Üniversitesi, Muğla Üniversitesi, Gazi Üniversitesi, 9 Eylül Üniversitesi ve Yeditepe Üniversitesi; Avrupa'dan İskoçya, İngiltere, Hırvatistan, Portekiz, Belçika, Sırbistan, Letonya ve Hollanda'nın ünlü akademisyenleri, iki gün boyunca "Çocuklarla Felsefe" konulu sunumlarını paylaştılar. Toplantıda ayrıca; Dr. Nimet Küçük, Özel ALEV İlköğretim Okulunu temsilen "Introducing Philosophy to Children in Turkey" ("Türkiye'de Çocukları Felsefeyle Tanıştırmak") başlıklı bir sunum gerçekleştirdi.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları