loading
close
SON DAKİKALAR

'Akıncılar Üssü davasında sanıklar 'Emri Hulusi Paşa'dan aldık' diyecekler'

'Akıncılar Üssü davasında sanıklar 'Emri Hulusi Paşa'dan aldık' diyecekler'
Tarih: 27.07.2017 - 10:00
Kategori: Gündem

Aydınlık gazetesinde yer alan habere göre 1 Ağustos’ta başlayacak olan 'Akıncılar Üssü' davasında sanıkların, 'Emri Genelkurmay Başkanı Hulusi Paşa’dan aldık' savunması yapacakları iddia edildi.

Aydınlık gazetesinde yer alan habere göre 1 Ağustos’ta başlayacak olan 'Akıncılar Üssü' davasında sanıkların, 'Emri Genelkurmay Başkanı Hulusi Paşa’dan aldık' savunması yapacakları iddia edildi.

 FETÖ’cülerin duruşmalarda son günlerde sık başvurdukları, görevdeki komutanları işin içine çekme taktiğinde bir adım daha ileri gitmeyi planladıkları belirlendi. Haberde Sincan’da devam eden Genelkurmay çatı davasında Tuğgeneral Hakan Evrim, Tümgeneral Kubilay Selçuk, Tümgeneral Mehmet Dişli gibi isimlerin savunmalarında 'Hulusi Paşa’ya herkes saygılıydı' gibi ifadeler kullandığı dikkat çekiyor.  

Aydınlık haberinde şu ifadeleri kullandı: 

 “Darbe girişiminde bulunanların kaçacak fazla yerleri yok. Söyledikleri yalanlar hemen açığa çıkıyor. Darbe girişimi neredeyse kayıt altında. Hemen hemen her şeyin görüntüsü var. İyice sıkışmış durumdalar. Bu nedenle davaları içinden çıkılmaz hale getirme çabası içine girdiler. Genelkurmay çatı davasında ilk işaretleri gelmişti. Ama çok ileri gitmediler. 1 Ağustos’ta en kritik dava, Akıncılar Üssü davası başlıyor. Burada yapılacak savunmalarda ortalığı iyice karıştırmayı planlıyorlar.”

'ÇARESİZLİKLERİNİN İFADESİ'

Sanıkların duruşmalara hazırlık yaptıklarını, kritik isimlerin hepsinin benzer ifadelerle 'Emri Genelkurmay Başkanı Hulusi Paşa’dan aldık' demeye hazırlandıklarını kaydeden kaynaklar, bunun bir çaresizlik ifadesi olduğunu vurguladılar: “FETÖ’cü darbeciler, ‘Her şey emir komuta altında yapıldı. Bizler de emre uyduk’ taktiği ile ortalığı karıştırmayı ve zaman kazanmayı planlıyorlar. Bu yolla yırtabileceklerini de düşünüyorlar. Tam anlamıyla bir çaresizlik ifadesi.”

Haberde ayrıca darbecilerin içinde görüş ayrılığı olduğu ifade ediliyor. 

ÖKK'DA ZEKAİ PAŞA'YI SUÇLAMIŞLARDI

Darbe davalarını yakından takip eden bir avukat, benzer bir taktiğin Özel Kuvvetler Komutanlığı Davası'nda da izlendiğini hatırlattı. Avukat, Özel Kuvvetler Komutanı Zekai Aksakallı’yı suça ortak etme gayretine dikkat çekti. Eski Özel Kuvvetler Komutanlığı Harekat ve Eğitim Şube Müdürü Kurmay Albay Ümit Bak savunmasında şöyle demişti: "Zekai Aksakallı, Semih Terzi’nin Silopi’den gelişine müsaade ediyor. Onun gelişi engellenmiyor. Benim ölüm emrim veriliyor. Semih Terzi’nin uçağı havadayken Ömer Halisdemir’i arayıp ona emri veriyor. Ardından Ömer Halisdemir şehit ediliyor. Bu olaylardan sonra da Nedim Şahin’i öldürüp bizi derdest ediyorlar. Bizim derdest edilmemizde kullanılan tim de müebbetle yargılanıyor.”

Tutuklu sanıklardan Fırat Alakuş’un cezaevinde eşiyle yaptığı görüşme, mahkeme tutanaklarına girdi. Alakuş söz konusu görüşmede eşine şöyle demişti:

"Yani vallahi bilmiyorum işte. Yazmışlar. Aksakallı falan bayağı yazmış. Ona da bir geçireyim şey de. Onu da içeri alsınlar."

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları