loading
close
SON DAKİKALAR

Başkan Kerimoğlu'ndan sağlık olsun

Başkan Kerimoğlu'ndan sağlık olsun
Tarih: 09.04.2015 - 12:22
Kategori: Yerel

'Sağlık Olsun' isimli müzikli tiyatro oyununda Bakırköy Belediye Başkanı Dr. Bülent Kerimoğlu da doktor rolüyle doğaçlama oynadı.

Bakırköy Belediyesi Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından Dünya Sağlık Haftası’nda sahneye konan “Sağlık Olsun” isimli müzikli tiyatro oyununda Bakırköy Belediye Başkanı Dr. Bülent Kerimoğlu da doktor rolüyle doğaçlama oynadı.

Tamamı gönüllülerden oluşan tiyatro ekibinin Bakırköy Belediyesi Yunus Emre Kültür Merkezi Müşfik Kenter Salonu’nda oynadığı oyun özel bir hastanede sağlık çalışanlarının başından geçen trajikomik hikayeler sahnelendi.

Son hikayede bir oyuncuyu muayene eden Başkan Kerimoğlu “hastaya neyiniz var” deyince hasta da “her yanım ağrıyor” şeklinde cevap verince muayenin ardından kendi başından geçen bir olayı anlattı: Konya’da mecburi hizmetim sırasında, İstanbul’da uzmanlık eğitimi sırasında ve sonra da uzman doktorluğum sırasında hastalarıma neyiniz var diye sorunca genelde aldığım cevap şu oluyor” Doktor Bey her yanım ağrıyor”. Ben de hep düşünmüştüm “bir insanın nasıl her yanı ağrır” diye. 40’lı yaşlarıma geldiğimde (Şu an 45 yaşında) bir sabah uyandım ve içimden şunu geçirdim “Ne oldu bana ya her yanım ağrıyor”. Demek ki 40’lı yaşlarda insanın her yanı ağrıyormuş onu anladım.

Oyunun sonunda Başkan Kerimoğlu sanatçı olarak kendisine verilen plaket üzerine yaptığı konuşmada da,” Bu ödülü 22 yıldır içinde bulunmaktan büyük memnuniyet duyduğum 7/24 sürekli görevlerinin başında olan sağlık emekçileri adına alıyorum. Sağlık emekçilerine yönelik sevgisizlikten ve duyarsızlıktan kaynaklı şiddeti kınıyorum. Doktoru ve hemşireyi tezgahtar, hastaları da müşteri gibi gören sağlık politikalarına inat biz Bakırköy Belediyesi Tıp Merkezi ve Sağlık Birimlerimizde hastalarımızın yanında olmaya devam edeceğiz. Yılda 100 bin hastaya baktığımız sağlık merkezlerimizde Çanakkale Savaşlarında mezun olamadan şehit düşen tıp fakültesi öğrencilerinin ruhuyla hizmet etmeye devam edeceğiz.”dedi.

Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları