loading
close
SON DAKİKALAR

CHP Sözcüsü Öztrak: Saray idaresi Merkez Bankası'na kadar uzanabilecek yeni bir hortum operasyonunu başlatmaya hazırlanıyor

CHP Sözcüsü Öztrak: Saray idaresi Merkez Bankası'na kadar uzanabilecek yeni bir hortum operasyonunu başlatmaya hazırlanıyor
Tarih: 03.12.2018 - 13:58
Kategori: Gündem

CHP Sözcüsü Faik Öztrak MYK toplantısının ardından CHP Genel Merkezi'nde açıklamalarda bulundu.

Öztrak'ın açıklamaları şöyle:
"Kasım ayı enflasyon rakamları açıklandı. Enflasyondaki düşüşte ekonomide yavaşlamanın etkisi var. Vergi indirimleri var. Petrol fiyatlarındaki gerilemeyle birlikte yapılan indirimler var. TÜİK'te değişen bir başkan yardımcısı var. Bu gelişmeler enflasyonu kasım ayında aşağı çekmiş görünüyor. Türkiye yine de enflasyonu en yüksek 10 ülkeden biri.
Özellikle dar gelirlinin enflasyon sepetinde ağırlığı olan fiyat artışları yüksek. Kuru soğanın fiyatı yüzde 51, patatesin yüzde 15, kuru fasulyenin fiyatı yüzde 15 artmış. Vatandaşın mutfağında yangın devam ediyor. 261 kalem ürünün fiyatı artmış. 108 üründe fiyatlar düşmüş. 
Hükümet yeniden değerleme oranını belirledi. Yüzde 23,7 olarak zamlı ödeyeceğiz vergileri. Kendi alacağına böyle zam yapan hükümetin emeklinin asgari alacağına ne kadar zam yapacağını göreceğiz. CHP olarak TBMM'ye asgari ücreti 2200 TL'ye çıkaracak kanun teklifini sunduk, asgari ücretten vergi alınmamasına ilişkin düzenleme de var.
 
"Ergenekon davasının savcısının heykelini dikmeye kalkanlar eserinizden memnun musunuz?"
Türkiye'nin yakın tarihinde kara leke olan ve insanların yaşamlarını kaybetmesine neden olan Ergenekon kumpas davasında sona gelindi. Savcı Ergenekon diye bir örgütün varlığını ispat edecek bir delil olmadığını söyledi. İktidara ortak olan bir çetenin devleti ele geçirmek için adaletin terazisiyle oynadığı ortaya koydu. Davanın siyasi savcısı saraya çıktı. Davanın avukatı olan önceki dönem Genel Başkanımız Deniz Baykal'ın haklı olduğunu herkes gördü. Davanın savcısının heykelini dikmeye kalkanlara, çanak tutanlara sormak gerekiyor: Eserinizden memnun musunuz? Şanlı ordumuzun itibar kaybı ve sivil darbe ortamının siyasi failleri ne zaman hesap verecek? Siyaset adaletin terazisiyle oynamamalı. Allah bizi affetsin, diyenlere sesleniyorum. Hesabınızı ahirette verirsiniz, kumpas mağduru ailelerden samimi bir özrü esirgememeliler. Sonra da çekip gitmeliler.
 
"Önceki küresel krizde bankaları batıran süreci saray devlet eliyle başlatıyor"
Saray idaresi MB'ye kadar uzanabilecek yeni bir hortum operasyonunu başlatmaya hazırlanıyor. 3 kamu ve 1 özel banka konut kredilerinden oluşan havuzu teminat gösterecek kağıtlar ihraç edeceklermiş. Sorunlu krediler devlet eliyle sıfır riskli kamu kağıdı haline dönüşecekmiş. Müteahhitlere bankalar yeniden kredi açabilecek duruma gelecekmiş. Bu iş her yere yayılır. Bütün kesimler bizim için de yapın, diye saraya baskı yapacaklardır. Saray bankaların elindeki bakırları altın yapmaya uğraşıyor. Bakırdan altın olmaz. Önceki küresel krizde bankaları batıran süreci saray devlet eliyle başlatıyor. Damat bakanın OVP'de açıkladığı bankaların stres testlerine ne oldu, hala haber yok. Saray küresel krizin acı hatıralarını çabuk unuttu.
Mart seçimleri nedeniyle işsizin parası seçimlere peşkeş çekilecek. Ülkenin içinde bulunduğu riskler daha çok dikkat çekiyor. Faizler geriledi, Türkiye'nin risk primi artış gösteriyor. Sonrasında IMF kapısına dayanmaktan başka çareniz kalmaz. Arjantin'e yeni gittiniz, Arjantinlilerin IMF'nin neler çektiğini görebilirdiniz.
TVF'nin başındaki kayınpeder damadına sınırsız Hazine yetkisi vermiş. AKP'nin ehil kadro bulma konusunda ciddi sıkıntıları var ya da kayınpeder damadından başkasına güvenmiyor. Her ikisi de ciddi sorun. 
 
"16 yılda yandaşlarınızla yemediğiniz kaynak kalmadı, yetmedi dibini sıyırdınız"
Geçtiğimiz günlerde AKP Genel Başkanı CHP'li bazı belediyelerde yaşayanlar için 'Türkiye'nin kaymağını yiyorlar' dedi. 16 yılda yandaşlarınızla yemediğiniz kaynak kalmadı, yetmedi dibini sıyırdınız. Geçilmeyen köprüye, yatılmayan hastaneye, yandaşlara ihaleler verdiniz. Vatandaşın cebinden alıp yandaşın cebine koydunuz, kalkmış CHP'ye oy verenlere ülkenin kaymağını yiyor' diyorsunuz. 
Siz bizim belediyelere iş yaptırmamak için gönderdiğiniz müfettiş ordularının hesabını verin. 
Ne yapsanız olmuyor, ne deseniz hakikati değiştiremiyorsunuz. İnsani gelişmişlik endeksine göre 30 belediyeden 19 belediye CHP'li. Belediyeleri de ülkeyi de sizden çok daha iyi idare ederiz. Siz ise milletin seçtiklerini istifa ettirip zevahiri kurtarmaya çalışırsınız. Bu millet sandıkta hesap soracaktır.
 
"Türkiye'nin gerçek gündemi artan işsizliktir, ekonomidir"
Saray istiyor ki kriz, işsizlik, iflaslar konuşulmasın. Millet sarayın gerçek ötesi  gündeminin peşine takılsın. Biz gerçek gündemi anlatmaya ve çözüm demeye devam edeceğiz. Türkiye'nin gerçek gündemi artan işsizliktir, ekonomidir. 
Bekadan anladıkları tek şey koltuklarının bekası olan bu zevata milletimizin güveni kalmamıştır. 4 ay sonra yapılacak seçimlerde milletimizin iradesini hiçe sayan kadrolara atacağı şamarın sesi her yerden duyulacaktır.
-Türk-Alman parlamenterler grubu var. Toplantı istemişler. Biz de yaptık. Her partiden milletvekilleri vardı. Bizim abdestimizden hiç şüphemiz yok. Şu gelsin, bu gelmesin diyemeyiz. Kim varsa o kurumla görüşmeyi yaparız ama bir şeyin de bilinmesini isteriz. Oslo'da terör örgütüyle yapılan müzakerelerin, açılım sürecinin, hendekleri kazanlara ses çıkarmayın diyenlerin CHP'ye vereceği hiçbir ders yoktur. Sayın Erdoğan kendi milletvekillerini eyalet sistemini incelemeleri için neden Almanya'ya göndermiş, bunu söylesin.
-(İstanbul için Ekrem İmamoğlu isminin geçmesi) Ekrem İmamoğlu başarılı bir belediye başkanımızıdır. Kimin aday olacağına partimizin yetkili kurulları karar verecektir. 
-(İttifak süreci) Müzakere süreci yürütüyoruz. Meseleyi koltukların bekası meselesi olarak görenlerin karşısında demokrasinin bekası için mücadele ediyoruz. Müzakereler sürerken tarafların sosyal medya üzerinden birbirlerine mesaj gönderlemerini doğru bulmuyorum.
Heyetler çalışıyor, çok güzel şeyler olacak. 
-Türkiye'de asgari ücretlinin geçinebilmesi için gerekli miktar bellidir. Asgari ücretin 2200 TL olması için kanun teklifi vermişlerdir arkadaşlarımız. Asgari ücretli en büyük ahrcamayı gıdaya yapıyor. Asgari ücreti belirleme yönteminde bir kişinin insanca yaşam standardını sağlayabilecek ücret tespit edilmiştir. 
 
Kaynak : Vişne Haber Ajansı-www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları