loading
close
SON DAKİKALAR

Dev Sağlık-İş Davaya Çağırıyor

Dev Sağlık-İş Davaya Çağırıyor
Tarih: 11.03.2012 - 20:27
Kategori: Sendika

Dev Sağlık-İş, taşerona ve haksız yargılamaya karşı yapılacak olan eylem için tüm emek dostlarına çağrıda bulundu...

Çukurova Üniversitesi Balcalı Hastanesi’nde yapılmaya çalışılan hukuksuz ihaleye karşı çıkan ve darp edilerek gözaltına alınan 27 Dev Sağlık-İş üyesi işçi hakkında “ihaleye fesat karıştırma” suçlamasıyla açılan davanın ikinci duruşması yarın (12 Mart) Adana Adliyesi’nde görülecek.

Dev Sağlık-İş Çukurova Bölge Şubesi’nden yapılan açıklamayla taşerona ve bu haksız yargılamaya karşı, duruşmadan önce yapılacak olan eylem için tüm emek dostlarına çağrıda bulundu.

Yapılan çağrıda sabah saat 08.30’da Atatürk Parkı’nda buluşulup Adana Adliyesi’ne bir yürüyüş yapılacağı ve adliye önünde kitlesel bir katılımla basın açıklaması yapılacağı belirtildi.

Yarın görülecek davaya çeşitli illerden Adana’ya gidecek olan Dev Sağlık-İş üyesi işçilerin yanı sıra Dev Sağlık-İş Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, DİSK Genel Sekreteri Adnan Serdaroğlu, TTB Genel Başkanı Eriş Bilaloğlu, SES Genel Başkanı Çetin Erdolu ve CHP milletvekilleri de katılacak.

Hatırlanacağı üzere Çukurova Üniversitesi Balcalı Hastanesi’nde taşerona karşı mücadele veren Dev Sağlık-İş üyesi işçiler 22 Ağustos’ta mahkemenin muvazaa kararına rağmen usulsüz bir biçimde yapılan taşeron ihalesine müdahale etmek istemişti. Polis tarafından darp edilerek gözaltına alınan 27 işçi hakkında “ihaleye fesat karıştırma” suçlamasıyla dava açılmıştı. Davanın ilk duruşması 16 Aralık’ta görülmüş ve ikinci duruşmanın 12 Mart’ta yapılmasına karar verilmişti. 

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları