loading
close
SON DAKİKALAR

ESP, Ankara'da açlık grevine başladı

ESP, Ankara'da açlık grevine başladı
Tarih: 25.06.2012 - 12:55
Kategori: Sağlık, Yaşam

ESP, Sosyalist siyasetçilere yönelik saldırıları protesto etmek ve gözaltındaki sosyalistlere sahip çıkmak amacıyla Ankara’da açlık grevine başladı...

İstanbul, Samsun ve İzmir'de gözaltına alınan 8 sosyalist, Çağlayan Adliyesi'nde hakim karşısına çıkarılırken, sosyalistlerin aileleri ile dostları da adliye önünde adalet nöbeti tutuyor.

 

Ankara’da ise dün eylem stardını veren Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP), sosyalist siyasetçilere sahip çıkmak ve gözaltıları protesto etmek amacıyla adalet noktası kurarak açlık grevine başladı.



Terörle Mücadele Şubesi tarafından gözaltına alınan ESP Genel Başkanı danışmanı ve HDK Yürütme Kurulu üyesi İbrahim Çiçek, Marksist Teori dergisi editörü ve HDK Anayasa Komisyonu üyesi Ziya Ulusoy, Ali Hıdır Polat, ESP İstanbul eski il yöneticisi Ersin Sedefoğlu, İzmir eski il yöneticisi Görgü Demirpençe, Özlem Cihan, Fırat Şeran ve Ali Haydar Keleş savcılık işlemlerinin ardından Çağlayan Adliyesi 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkarılacak. Sosyalist siyasetçilere yönelik artan saldırılara dikkat çeken ESP Ankara İl Örgütü, sosyalist siyasetçilere sahip çıkmak ve gözaltıları protesto etmek amacıyla Yüksel Caddesi’nde çadır kurarak dönüşümlü olarak açlık grevine başladı.



İki gün sürecek olan açlık grevi çadırına, “ESP yürüyor, umut büyüyor! Gözaltılar, komplolar partimizi yıldıramaz! Gözaltındaki sosyalistler serbest bırakılsın”, “Sosyalist siyasetçiler ve sendikacılar serbest bırakılsın! Terörle Mücadele Yasası kaldırılsın! Özel Yetkili Mahkemeler kapatılsın!” yazılı pankartlar ile temsili parmaklıklar arkasına gözaltındaki sosyalistlerin fotoğraflarını asan ESP aralarında Ankara İl Başkanı Fadime Çelebi’nin de bulunduğu 11 kişi ile başladığı açlık grevini gece 23.00’a kadar sürdürecek. Yarın sabah 11.00 da ise belirlediği ikinci grupla devam edecek.


ESP Ankara İl Başkanı Fadime Çelebi yaptığı açıklamada, komploların yürüyüşlerini durduramayacağını belirtti. “AKP Hükümetinin yoğunlaştırdığı ‘yurtta savaş, dünya savaş’ atmosferinde demokratik ve sosyalist güçlerin üzerinde Toplumla Mücadele Yasası ve Özel Yetkili Mahkemeler terörü uygulanıyor” diyen Çelebi, keyfi, hukuksuz gözaltı ve tutuklamalarla mücadele eden güçler yıldırılmak istendiğini söyledi ve “Toplumla Mücadele Yasası (TMY) terörü bu kez Partimize yöneldi” diye ekledi.


Sabah saatlerinde Ankara merkezli olarak KESK ve bileşenlerine yönelik “KCK" adı altına yapılan operasyonlara da tepki gösteren Çelebi, operasyon kapsamında aralarında KESK Genel Başkanı Lami Özgen’in de bulunduğu 58 kişi gözaltına alındığını belirtti. Gözaltına alınan ve tutuklanan sosyalist siyasetçiler ile sendikacıların serbest bırakılmasını isteyen Çelebi, “Siyasete kelepçe vurulamaz” dedi. Gözaltıların ve tutukluların serbest bırakılmasını istedi.


''TMY Toplumla Mücadele yasası olmuştur''



ESP üyesi Orhan Çelebi ise yaptığı kısa konuşmada, “Artık Terörle Mücadele Yasası (TMY) denilen yasanın toplumla mücadele yasası olduğunu gördük. Kendi iktidarını sürdürmek için yine sendikacıları, öğrencileri, kadınları gözaltına alarak, tutuklayarak hüküm süreceğini sanan AKP’nin sonu, Ortadoğu da halkın iradesi ile yıkılan liderlerin sonu gibi olacaktır” dedi.


Sabah saatlerinde KESK’e yönelik KCK adı altında yapılan operasyona da tepki gösteren Çelebi, “Sizler de ezilen sınıfın insanlarısınız. Kendi haklarınıza sahip çıkın, mücadeleyi büyütün. Sizlerin haklarını savunan sosyalistlere ve sendikacılara sahip çıkın” diyerek işçi ve emekçilere seslendi.


 

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları