loading
close
SON DAKİKALAR

F.Bahçe'den tepki

F.Bahçe'den tepki
Tarih: 11.02.2012 - 18:39
Kategori: Spor

Günlerdir konuşulan "bu sezon için küme düşme olmayacağı" spekülasyonunun gerçek olduğu ortaya çıktı!

İsviçre'de dün UEFA yetkilileriyle görüşen TFF Başkanı Mehmet Ali Aydınlar, bugün de TFF'nin İstinye'deki binasında Spor Toto Süper Lig'de yer alan kulüplerin yöneticileriyle biraraya geldi.

Kulüpler Birliği Başkan Yardımcısı Hasan Akıncıoğlu, toplantının ardından açıklamalarda bulundu.

Akıncıoğlu, "Müsabakanın sonucunu etkilemeye yönelik yapılan fiilerle ilgili olarak minimum, fiilin ağırlığına göre 12 puandan başlamak üzere puan silinmesine, ayrıca eylemlere karışanların para cezası ile cezalandırılması, öte yandan; bu suç unsurunu işlemiş olan kulüplerin, UEFA müsabakalarına katılmamalarıyla ilgili 26 Ocak'taki Genel Kurul'da bir önerge verileceğini belirtti" dedi.

Akıncıoğlu, eylemlere katılanların kupa ya da lig şampiyonluğu almışlığı var ise geri alınacağını sözlerine ekledi.

"Küme düşme söz konusu değil" diyen Akıncıoğlu, "Puan silme ve para cezası eylemleri play-offtan önce uygulanacak" diye konuştu.

Akıncıoğlu, şu saftada 58. maddenin değişmesinin söz konusu olmadığını belirtirken, olumsuzluklar ve mahkeme sürecinin sona ermesinin ardından değişimin söz konusu olacağını ifade etti.

"Fenerbahçe'niin Puanının Silinmesini Kabul Etmiyoruz"

Nihat Özdemir yaptığı açıklamada, "Bugüne kadar Fenerbahçe Spor Kulübü toplantılara ya ben ya da bir asbaşkanımla katıldım. Bu sürece en başından beri önem verdik. Kaos ortamından çıkmak için çaba gösterdik. Her zaman doğru bildiğimizi söylemeye çalıştık. Konuşulan burada kalacak. F.Bahçe Kulübü olarak özel ve genel bir açıklama yapmadık. Bütün toplantılarda söz verilmesine rağmen içerde konuşulanlar malesef dışarıya çarpıtılarak yansıtıldı. Bize zorlu bir süreç yaşattı bu. Hiç söylemediğimiz, beyan etmediğimiz sözler, çıkmış gibi kamuoyuna anlatıldı. Bugün yapılan ortak toplantıda ifade ettiğimiz gibi, dışarı çıkacağız ve içerde ne konuştuysak açıklayacağız. Biz herhangi bir şekilde Fenerbahçe'nin yarım puan kesilmesi, para cezası verilmesi ya da UEFA'nın TFF'ye dikte ettiği hiçbir kararı kabul etmiyoruz. Biz masum olduğumuzu söylüyoruz" dedi.

"58. Madde Değişmesin"

Özdemir ayrıca "58. madde değişmesin. Virgülüne dokunmasın. Kim suçluysa, kimin suçlu olduğuna inanıyorsa, gerekli kararı TFF versin. Genel Kurul'da bunun para cezası ya da puan cezasına çevrilmesi gerekçesine katılmıyoruz. 58. madde aynen uygulansın. Tek bir şey istiyoruz. Gerekli bir süreye ihtiyaç vardır. Herkes savunmasını vermelidir. Ortaya konulan delillere, yeni şahitlere ihtiyaç vardır ve bir karara varılmalıdır. Bu yüzden medyaya açıklama yaptık" diyerek sözlerini noktaladı.

"Uefa'nın Müdahalelerinin Alrında Yatanlar Araştırılmalı"

Ali Koç ise yaptığı açıklamada, "Ağustos'ta bir konuşma yapmıştık. Şampiyonlar Ligi'ne alınmadığımız günlerdi. Bu süreci geride bırakmak istediğimizi belirtmiştik. İddialar çıkıyor, kayıtlar basına yansıyor, her şeyin adeta oyun gibi 7 ay boyunca inişli çıkışlı bir grafik şeklinde sürdüğünü görüyoruz. Her şey F.Bahçe üzerinden kurgulanıyor. Biz savunma ve müdafa hakkımızı kullanmamışken, ki 8 kulübün adı geçerken; F.Bahçe'nin ön planda tutulmamasını istiyoruz. Adil bir savunma için TFF'nin bize destek olmasını rica ettik. F.Bahçe olarak genel kurulun gereksiz olduğunu, 58. maddenin değişmemesini gerektiğini söyledik. Yine aynı şeyi ifade ediyoruz. Ne zaman UEFA olayı gündeme gelse, bizim öne atılmamıza şahit oluyoruz. UEFA'nın topa bu kadar girmesinin nedeninin farklı olduğunu, Cornu'nun ifadesini geri çekmesi; bunu yalanlamak değildir. Söylemek istediğimiz, kendi iç işlerimiz olmasına rağmen, UEFA'nın niye bu kadar müdahale etmek istediğinin altında yatanların araştırılması gerekmektedir" ifadelerini kullandı.

"Fenerbahçe'nin Küme Düşürülmesi İçin Uğraşılıyor"

Ali Koç, "İçerde farklı dışarda farklı bir şey söylemiyoruz. Yarın önemli bir toplantımız var. F.Bahçe'nin küme düşürülmesi için uğraşıldığını söyledim. Adnan Öztürk'ün F.Bahçe adını anmadığını ve soruşturma üzerine fikrini ifade ettiğini belirttim" diyerek sözlerini noktaladı.

Son olarak konuşan Nihat Özdemir ise "Yüksek Divan Kurulu'nda geniş açıklamalarımız olacak. Oraya gelip dinlersiniz" dedi.

Ömer Temelli: Yetki Alacağız

Twitter'dan taraftarların sorularını yanıtlayan Fenerbahçe yöneticisi Ömer Temelli 'Puan silme cezası verilirse ligden çekilecek misiniz?' sorusuna 'onun için genel kuruldan yetki alacağız, sıra onda' dedi.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları