loading
close
SON DAKİKALAR

Güvenceli iş için yürüyen öğretmenler Bursa’da

Güvenceli iş için yürüyen öğretmenler Bursa’da
Tarih: 11.02.2012 - 20:27
Kategori: Sendika

Ankara’ya yürüyen Güvencesiz öğretmenler ilk durakları Bursa’ya ulaştı. Bursa’da bir açıklama yapan eğitim emekçileri akşam saatlerinde Eskişehir’de olmak üzere yol çıktı.

Ataması yapılmayan öğretmenler ve ücretli öğretmenlerin Güvenceli iş talebiyle 18 Kasım günü İstanbul’dan başlattıkları Ankara yürüyüşü sürüyor. 19 Kasım Cumartesi günü Ankara’da Milli eğitim bakanlığı önünde olmayı hedefleyen güvencesiz öğretmenler yürüyüşlerinin ilk durağı olan Bursa’ya ulaştı. 

Bursa’da kent girişinden meydana kadar yürüyen güvencesiz öğretmenlerin yürüyüş kolunu Eğitim Sen, Türk Eğitim Sen Bursa şubeleri ve ataması yapılmayan öğretmenler karşıladı. Bu buluşmanın ardından İl Milli Eğitim Müdürlüğü önüne yürüyen kitle burada bir basın açıklaması yaptı. Açıklamada ücretli ve özel kurumlarda çalışan öğretmenlerin çalışma koşulları anlatıldı. Kadrolu ve güvenceli iş talebi dile getirildi. 

Öğretmenlerin Bursa’dan sonra yürüyüşün Eskişehir durağına ulaşmak üzere yola çıktı. Güvencesiz öğretmenler bugün akşam 17.00’de Eskişehir’de bir basın açıklaması yapmayı hedefliyor. 

Gelişmeleri aktarmaya devam edeceğiz

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları